REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupios žinios iš Rusijos: žuvusiųjų skaičius perkopė 60

Vakarų Sibiro mieste Kemerove daugiau kaip 60 žmonių žuvo per didžiulį gaisrą, ankstesnę dieną kilusį gaisrą prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“, pirmadienį pranešė nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas.

Vakarų Sibiro mieste Kemerove daugiau kaip 60 žmonių žuvo per didžiulį gaisrą, ankstesnę dieną kilusį gaisrą prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“, pirmadienį pranešė nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas.

REKLAMA

„Tęsiame paieškų ir gelbėjimo operaciją, (dar) esama dingusių, mes juos užfiksavome. Per šią nepaprastąją padėtį žuvo iš viso 64 žmonės“, – žurnalistams sakė V. Pučkovas.

„Dar neištraukėme šešių žmonių“, – pridūrė jis.

Rusijos televizijos reportažuose matėsi iš statinio, kuriame taip pat veikė pirtis, boulingo klubas ir kino teatras, virstantys tiršti dūmai. Gaisras prekybos centre Kemerove, esančiame maždaug už 3 000 km į rytus nuo Maskvos, įsiplieskė sekmadienio popietę, kai prekybos centre buvo daug žmonių.

Rusijos tyrimų komitetas patvirtino naujausią aukų skaičių.

„Šiuo metu patvirtint 64 žmonių žūtis per gaisrą prekybos centre Kemerove“, – sakoma šios institucijos žinutėje, paskelbtoje jos oficialiuoju kanalu per susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rytą ugniagesiai buvo paskelbę, kad atviros liepsnos jau užgesintos, baigiama likviduoti paskutinius teberusenančius židinius, tačiau vėliau iš pastato vėl pradėjo veržtis dūmai.

REKLAMA

„Interfax“ korespondentas iš įvykio vietos pranešė, kad dūmai matomi trečiame ir ketvirtame prekybos centro aukštuose.

„Šiuo metu toliau baigiame gesinti. Deja, dėl daugiasluoksnių perdangų atskirose griuvėsių vietose gaisras teberuseno ir dabar perėjo į aktyviąją fazę“, – žurnalistams sakė V. Pučkovas.

Tyrimų komiteto atstovė spaudai Svetlana Petrenko anksčiau sakė, kad per šią tragediją žuvo mažiausiai 56 žmonės, į medikus kreipėsi 44 per gaisrą nukentėję žmonės. 10 iš jų gydomi ligoninėje.

 

Kemerovo ligoninėse šiuo metu tebėra 12 sužeistųjų, dar 36 asmenys išleisti gydytis ambulatoriškai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 10 žmonių tebeieškoma.

Pagal preliminarius duomenis, gaisras prasidėjo 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku vienoje iš kino salių. Liepsnos nuniokojo daugiau kaip tūkstantį kvadratinių metrų, nurodė naujienų agentūros.

Kol kas neaišku, kokia buvo šio gaisro priežastis. Pasak tyrėjų, ugnis galėjo įsiplieksti dėl netvarkingos elektros instaliacijos vienoje kino salėje.

„Kino teatro dviejose salėse įgriuvo stogas“, – sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Iš degančio komplekso buvo evakuota apie 120 žmonių, sakė gelbėtojai. 

„Šio prekybos centro keliuose aukštuose sekmadienį dieną buvo daug žmonių. Niekas tiksliai nežino, kiek žmonių buvo viduje, kai prasidėjo gaisras“, – sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vietos valdybos pareigūno Aleksandro Jeremejevo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į nelaimės vietą buvo pasiųsta apie 300 ugniagesių ir gelbėtojų. Liepsnos buvo suvaldytos apie 20 val. 30 min., nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnai.

Kaip praneša „RIA Novosti“, į Kemerovą išvyko nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas.

Užuojautą dėl nelaimės kemerove pareiškė Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas).

„Reiškiu užuojautą siaubingo gaisro Kemerovo prekybos centre aukų artimiesiems ir draugams. Itin tragiška, kad žuvo ar dingo tiek daug vaikų. Nukentėjusiesiems linkiu kuo greičiau pasveikti“, – parašė kancleris socialiniame tinkle „Twitter“.

Užuojautas taip pat pareiškė keleto buvusių sovietinių respublikų, tarp jų Moldovos, Armėnijos ir Kazachstano, lyderiai.

REKLAMA

Tai pražūtingiausiais gaisras Rusijoje pastaraisiais metais.

2015 metų kovą Totorijos sostinėje Kazanėje, už maždaug 800 km į rytus nuo Maskvos, per gaisrą prekybos centre žuvo 11 žmonių.

2013 metų balandį gaisras nusiaubė psichiatrijos ligoninę netoli Maskvos. Tąsyk žuvo 38 žmonės, beveik visi – ligoninės pacientai, daugelis kurių įsiplieskus gaisrui miegojo savo palatose su grotuotais langais.

Tų pačių metų rugsėjį dar 37 žmonės žuvo per gaisrą psichiatrijos ligoninėje Lukos-Oksočių kaime 220 km į pietryčius nuo Sankt Peterburgo.

2009-aisiais Permės mieste, esančiame už 1 200 km į rytus nuo Maskvos, per gaisrą naktiniame klube žuvo 156 žmonės. Tai viena pražūtingiausių nelaimių per visą šiuolaikinės Rusijos istoriją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų