REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS–LKD) pirmininkas kviečia diskutuoti apie partijos ateitį, Vakarų pasaulyje stiprėjant nepartiniams judėjimams.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS–LKD) pirmininkas kviečia diskutuoti apie partijos ateitį, Vakarų pasaulyje stiprėjant nepartiniams judėjimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai problema, su kuria susiduria visos politinės partijos: artėjame į antipartiškumo laiką. Ryškiausias signalas buvo prieš kelias dienas vieno iš valstybės vadovų pasisakymas, kad, suprask, visos partijos Lietuvoje elgiasi neteisingai. Ir tą sentimentą mes visi jaučiame“, – sakė Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA

Pasak jo, Europoje kylant nepartiniams judėjimams, ši tendencija jaučiama ir Lietuvoje, todėl svarbu kalbėti, kaip partijos prisitaikys prie šių pokyčių.

„Apie tai mes turime pradėti kalbėti kaip politinė organizacija, apie savo ateitį kaip politinės partijos ateitį“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad su apmaudu žiūri į socialdemokratų rietenas, kai šeštadienį Vilniuje turi vykti nuo Lietuvos socialdemokratų partijos atskilusių Lietuvos socialdemokratų darbo partijos steigiamasis suvažiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje yra akivaizdi tema, ar partijos turi ateitį. Ir kai kurie mūsų kolegos iš kitų tradicinių partijų, rodos, daro viską, kad įtikintų, kad nebeturi“, – sakė G. Landsbergis.

Jis teigė, kad TS–LKD turi pradėti galvoti, kaip keistis, jog vieną dieną nebūtų pakeisti „vienadienių judėjimų“ ar patys tokiu netaptų.

Jis taip pat pasiūlė, ką partija turėtų keisti, norėdama išlikti šioje pasikeitusioje tikrovėje, kalbėdamas apie atvirumą, jaunimo stiprinimą partijoje, aukštesnius etikos standartus, discipliną, maksimalų skaidrumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Landsbergis siūlė siekti atvirumo po rinkimų vykdant skyrių pirmininkų rotaciją, įvedant jiems kadencijas, tą pačią taisyklę pritaikant ir partijos pirmininkui.

Partijos pirmininkas kritikavo vangų jaunimo įtraukimą į kai kuriuos skyrius.

„Netgi galvoju, gal pasiūlyti profesorių Landsbergį, kai jis atsigaus geriau, vadovauti jaunimo bendruomenei – manau, turėtume daugiau energijos ir iniciatyvos“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Jis kalbėjo apie iššūkius, reikalaujančius moralinio vertinimo ir siūlė plėsti Priežiūros komisiją.

REKLAMA

Šią idėją jis iškėlė po skandalo dėl Mykolo Majausko galimo netinkamo seksualinio elgesio.

Šeštadienį Kaune vyksta Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) tarybos posėdis, kuriame numatyta aptarti politinę padėtį Lietuvoje bei 2019 metais vyksiančius savivaldos, prezidento ir Europos Parlamento rinkimus.

Daugiausia dėmesio partija žada skirti regionams ir jų problemoms, posėdyje planuojami regionų atstovų pasisakymai.

Taip pat konservatoriai tvirtins rinkimų štabą.

Tarybos posėdyje konservatoriai nusprendė inicijuoti nepriklausomos etikos komisijos kūrimą.

Taip pat patvirtintas centrinis rinkimų štabas: jam vadovaus Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, jos pavaduotoju dirbs Jonas Survila. Štabe taip pat dirbs Mantas Adomėnas, Agnė Bilotaitė, Adomas Bužinskas, Irena Degutienė, Aistė Gedvilienė, Rasa Juknevičienė, Laurynas Kasčiūnas, Dainius Kreivys, Andrius Kubilius, Andrius Navickas, Monika Navickienė, Andrius Vyšniauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų