REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Nuo mirties šaltyje išgelbėti šrilankiečiai bus uždaryti į Užsieniečių registracijos centrą nuotr. Broniaus Jablonsko

Penktadienį Vilniaus rajono apylinkės teismą užplūdo nelegalūs migrantai. Į teismą buvo atvežti šrilankiečiai, kuriuos pareigūnai aptiko ruso vairuojamame vilkike.

20

Penktadienį Vilniaus rajono apylinkės teismą užplūdo nelegalūs migrantai. Į teismą buvo atvežti šrilankiečiai, kuriuos pareigūnai aptiko ruso vairuojamame vilkike.

REKLAMA

Teisme buvo sprendžiamas sulaikytų nelegalių migrantų uždarymo į užsieniečių registracijos centrą klausimas. Nė vienas nelegalų neprieštaravo būti patalpintas į specialų centrą.

„Dėkojame pareigūnams ir jūsų šalies valdžiai už pagalbą, dabar turėsime kur gyventi“, TV3 reporteriui sakė iš teismo salės išvedami sulaikytieji. Šrilankiečiai sakė, kad vos nepražuvo keliaudami į Europą. „Važiavome apie penkias dienas nematydami saulės ir negalėdami išlipti, buvo siaubingai šalta, vos nesušalome“, - pasakojo atvykėliai.

Dar iš šiandien vienas atvykėlių jaučia smarkius skausmus, eiti be kitų žmonių pagalbos jis negali.

Kol kas nė vienas šrilankiečių prieglobsčio nepaprašė, todėl Pabradėje jie gyvens sugriežtintomis sąlygomis, panašiomis, kaip kalėjime. Užsieniečiai negalės išeiti iš teritorijos. Šrilankiečiai turėtų būti išsiųsti į savo šalį, todėl jie greičiausiai prašys prieglobsčio.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias dienas rentgeno aparatu vilkiką peršvietę muitininkai išvydo neįtikėtiną vaizdą. Lavoriškių poste sustabdytame vilkike pareigūnai pamatė žmonių figūras. Iš pradžių muitininkai pamanė, kad čia susodinti manekenai. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad puspriekabėje už plastiko krovinio slepiasi 14 sušalusių, leisgyvių šrilankiečių. Jie rasti pamėlynavusomis, ištinusiomis kojomis. Paeiti negalinčius atvykėlius pareigūnai patys kone ant rankų iškėlė iš puspriekabės ir pirmiausia skubiai nuvežė juos į Santaros klinikas.

REKLAMA

Praleidę čia visą dieną nelegalai uždaryti į areštinę. Vieną nelegalų atvykėlį medikai keliomis valandomis gydė ilgiau, tačiau būklei pagerėjus ir šis nuvežtas į areštinę. Visi nelegalai bus pervežti į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Užsieniečiams nuo 19-os iki 41-ienų metų. Jie neslėpė tikėjęsi pakliūti į Vakarų Europą, bet nenumanė, kad kelionė taps tokia vergiška. Uždaryti vilkike jie vyko kelias dienas. Žmonės vežti su sauskelnėmis, kad dėl gamtinių reikalų nereikėtų išlipti. Dauguma nelegalų vyrai, buvo su jais buvo ir moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj gerovės Vakaruose, migrantams dabar gresia baudos, areštas ar net laisvės atėmimas iki dvejų metų. O štai nelegalų gabentojui Rusijos piliečiui gali būti skirta žymiai griežtesnė bausmė, jam gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.

Mėnesiui suimtas vairuotojas veikiausiai tikins, kad nieko nežinojo apie jo vilkike besislepiančius nelegalus. Beje ir nelegalai sakė, kad nežino, kas organizavo jų pervežimą į vakarus, esą apie juos greičiausiai nežinojo ir vairuotojas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų