REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėse Amerikos Valstijose autonominiam „Uber“ automobiliui mirtinai sužalojus moterį, ketvirtadienį Arizonos policija išplatino tragiško įvykio vaizdo įrašą.

Jungtinėse Amerikos Valstijose autonominiam „Uber“ automobiliui mirtinai sužalojus moterį, ketvirtadienį Arizonos policija išplatino tragiško įvykio vaizdo įrašą.

REKLAMA

Automobilio registratoriumi filmuotoje medžiagoje matyti, kaip moteris tamsiu paros metu išnyra ant kelio. Tuo metu ji per gatvę norėjo persivaryti savo dviratį. Tiesa, pareigūnai išėmė vaizdo įrašo vietą, kai automobililis trenkėsi į amerikietę. Visgi, vaizdo įraše matosi, kad likus keliems metrams iki smūgio automobilis nesumažino greičio.

Taip pat matyti, kad didžiąją vaizdo įrašo dalį vairuotojas net nežiūri į kelią.

Tai pirmoji autonomiško automobilio avarija pasaulyje, nusinešusi žmogaus gyvybę. Abejojama, ar po šio incidento „Uber“ autonomiškų automobilių technologija ir toliau bus leidžiama Jungtinėse Valstijose. Akivaizdu, jog būtini sistemos patobulinimai. Reaguodama į situaciją pavėžėjimo paslaugas teikianti „Uber“ jau sustabdė savaeigių automobilių naudojimą

Į šią avariją žaibiškai suregavo ir Japonijos automobilių gamybos kompanija „Toyota“. Ketvirtadienį ji pranešė stabdanti savo savaeigių automobilių bandymus, kad darbuotojai galėtų „emociškai susidoroti“ su žinia apie avariją, į kurią pateko „Uber“ savaeigis automobilis ir per kurią žuvo pėsčioji.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalime spėlioti dėl avarijos priežasties ar dėl to, ką ji gali reikšti autonominio vairavimo pramonės plėtrai“, – nurodoma „Toyota“ pranešime, kuris buvo išplatintas per JAV kompaniją TRI, atliekančią savaeigių automobilių tyrimus.

REKLAMA

„TRI stabdo vairuotojo funkcijos testavimą, kad vairuotojai galėtų emociškai susidoroti su šia tragedija. Mes stebime situaciją ir planuojame atnaujinti bandymus tinkamu metu“, – teigiama pranešime.

„Toyota“ ketina tęsti pusiau autonominių automobilių bandymus uždarose trasose. Tačiau stabdomas tokių transporto priemonių bandymas viešuose keliuose Japonijoje ir JAV Kalifornijos ir Mičigano valstijose.

„Toyota“, kaip ir „Uber“, savaeigiuose automobiliuose prie vairo sėdi vairuotojas, kuris paprastai transporto priemonės nevaldo.

„Uber“ avarija buvo pirmas incidentas, kai savaeigis automobilis partrenkia ir mirtinai sužaloja pėsčiąjį. Šis atvejis sukėlė nerimą dėl autonominių automobilių saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų