REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeimos drama Prienų rajone. Kol tėvai kažkur gėrė, iš namų buvo paimti ir išvežti penki likimo valiai palikti vaikai. Mažiausiai – vos dveji metukai.

Šeimos drama Prienų rajone. Kol tėvai kažkur gėrė, iš namų buvo paimti ir išvežti penki likimo valiai palikti vaikai. Mažiausiai – vos dveji metukai.

REKLAMA

Apie vienus paliktus vaikus policijai pranešė kaimo žmonės. Jie taip pat nurodė, jog vaikai – išbadėję. Visi jie šiuo metu ligoninėje.

Praradę vaikus vėl prisigėrė

Tėvams duotas įpareigojimas gydytis nuo alkoholizmo, tačiau sutuoktiniai, net ir praradę vaikus, vėl prisigėrė. Tiek tėvas, tiek motina į alkotesterį įpūtė kone po dvi promiles.

Prienų ligoninės Vaikų skyriuje paauglys migdo dvejų metukų sesutę. Vaikai ką tik pavalgė ligoninės pietus, todėl mažylei laikas pailsėti. Toje pačioje palatoje sukinėjasi dar trys – dvi mergytės ir berniukas. Visi jie – iš tos pačios šeimos. Vaikai iš namų viename kaime Prienų rajone buvo išvežti vakar pavakare.

Žmonės pranešė, kad tėvai išėjo gerti į kitą kaimą ir paliko vaikus vienus. Be to, kaimynai pasakė, kad vaikai nežinia kiek nevalgę ir yra išbadėję.

REKLAMA
REKLAMA

„Rizikos šeima daug metų. Visada buvo prižiūrima, stebima. Su ja buvo nuolat dirbama. Kažkur apie 2011 metus vieną jau buvo paimti vaikai. Dabar jau pakartotinis paėmimas. Nesaikingas alkoholio vartojimas“, - pasakojo seniūnė Nijolė Averkienė. 

REKLAMA

Prabilo tėvai 

Vakar dieną šioje šeimoje lankėsi policija, seniūnijos ir savivaldybės specialistai. Vyko planinis patikrinimas. Sutuoktiniai buvo blaivūs. Tačiau vos tik tarnybos paliko namus – iškeliavo linksmintis.

Šiandien pora važiavo ir pas vaikus ligoninėje, ir pas vaiko teisių apsaugos specialistus. Grįžę namo sutuoktiniai buvo nekalbūs.

Paskui paimtų vaikų tėvas atlyžo. Vyras nesąmone vadina kalbas, kad jo vaikai – išbadėję. Štai rodo šaldytuvą ir sandėliuką. Jame iš tiesų pilna maisto. Išgerto alkoholio butelių taip pat. Bet tikina, kad daugiau negers.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni smerkia, kiti - teisina

Dievagojęsis, kad dėl vaikų mes gerti, vyriškis už pusvalandžio į pareigūnų alkotesterį pripūtė kone dvi promiles. Žmona, paimtų vaikų motina, irgi tiek pat. Pareigūnai daugiavaikės šeimos tėvus nuolat nutveria girtus.

Kaimo, kuriame gyvena šeima, žmonės pasakoja, kad sutuoktiniai vaikus prižiūrėdavo ir neskriausdavo. Esą vienintelė blogybė – alkoholis. Vieni kaimynai smerkia už tai, kiti – teisina.

Kada tėvams bus grąžinti vaikai – dar nežinia. Jie turi pradėti gydytis nuo alkoholizmo.

Prienų gydytojai sako, kad vaikai ligoninėje jaučiasi gerai. Buvo atlikti išsamūs tyrimai, jie nėra išsekę ir badaujantys.

Išsamiau - reportaže: 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų