REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
N. Venckienės šalininkai surengė palaikymo akciją Toronte (nuotr. facebook.com)

JAV rengiami protestai, kurių tikslas palaikyti šiuo metu suimtą buvusią Seimo narę Neringą Venckienę sulaukia dviprasmiškų įvertinimų. Itin aršiai į diskusiją įsitraukė vienos „Facebook“ grupės „Amerikos lietuviai“ nariai, kurie pasidalijo į dvi stovyklas.

JAV rengiami protestai, kurių tikslas palaikyti šiuo metu suimtą buvusią Seimo narę Neringą Venckienę sulaukia dviprasmiškų įvertinimų. Itin aršiai į diskusiją įsitraukė vienos „Facebook“ grupės „Amerikos lietuviai“ nariai, kurie pasidalijo į dvi stovyklas.

REKLAMA

Bet prieš tai reikėtų paminėti, kad viena palaikymo akcija Toronte jau įvyko būtent šį trečiadienį. Tačiau aktyvūs N. Venckienės šalininkai dar vieną susibūrimą šį ketvirtadienį organizuoja ir Čikagoje. Mieste, kur šiuo metu kaip tik suimta dienas už grotų leidžia buvusi Seimo narė.

Tad nieko keisto, kad būtent Čikagoje tikimasi didesnio Kauno pedofilijos istorijai neabejingų vietos lietuvių (ir nebūtinai) aktyvumo. Mat Toronte susirinko tik saujelė žmonių, kurių rankose laikomi plakatai skelbė: „Amerika, apsaugok Neringą, ne ES pedofilams!!!“, „Sustabdykite Venckienės ekstradiciją“, „Stop politiniam persekiojimai“.

Dvi priešiškos stovyklos

Apie Čikagoje rengiamą taikią Neringos Venckienės palaikymo akciją paskelbus „Facebook‘e“, prasidėjo arši diskusija. Nesiimame vertinti pateiktų žmonių nuomonių, bet norime pasidalinti svarbiausiomis išsakytomis arba daugiausia reakcijų sulaukusiomis mintimis. O vertinimus paliekame mūsų skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA

Kvietimą susirinkti į palaikymo akciją viena internautė palydėjo žodiniais priekaištais: „Tai buvo pats baisiausias Lietuvoje sukurtas iš nieko skandalas, kuris sugadino mažai mergaitei visą gyvenimą. O Jūs rengiate akcijas šiam žmogui paremti?? Prieš tai Jums reikėtų daugiau pasigilinti apie šią istoriją.“

REKLAMA

Į tai komentatorei buvo atsakyta: „Ne tik sugadino vienai mergaitei gyvenimą, bet daugeliui žmonių. Ir daugeliui atėmė gyvybes. Sakyti, kad tai dirbtinai sukurtas skandalas yra labai drąsu. O kaltinti tuo vieną žmogų yra net nelogiška. Turėtumėte turėti gelžbetoninių faktų ir įrodymų tai tvirtinant. Iki šiol ką matome, tai baltais siūlais siuvinėjamą juodą audeklą ir baisiausią Nepriklausomos Lietuvos tragediją, suskaldžiusią lietuvišką Vienybę į dvi dalis.“

Savo ruožtu kitas internautas pasidalijo pastebėjimu: „Bet ir tikėti vien tik Neringos Venckienės žodžiais yra nelogiška.“

REKLAMA
REKLAMA

Į tai iškart replikuota: „O kodėl Jūs galvojate, kad mes kažkuo tikime arba netikime? Čia turbūt ne tikėjimo, o argumentų ir sveiko proto klausimas.“

Siūlymas vengti susiskaldymo

Šiek tiek neutralesnę poziciją užėmusi „Facebook“ vartotoja teigė: „Va, va, va ir čia lietuviai plakasi... Jau net šlykštu, todėl šita mūsų Lietuvėlė ir yra tokia skurdi... Mentaliteto jokio... Gal nors čia nesiplakite ir neplakite kitų... Daro piketą, lai daro... Kam nepatinka, neikit ir nelokit...“

Apie lietuvių tautos susiskaldymą prabilo ir dar viena internautė: „Oho. Labai nustebino mane šis postas. Gerbiamas žmogau (kreipiasi į grupės administratorių, kuris paviešino kvietimą į palaikymo akciją – aut. past.). Dalyvavau šioje košėje tiesiogiai. Nuo pat pradžių iki pat dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir galiu pasakyti – žmonių yra dvi pusės, dvi nuomonės ir abi jos yra juokingos ir nei viena nėra teisi ar verta dėmesio. Vietoje to, kad „kovotumėte“ už pokyčius ir šviestumėte, jūs kovojate už žmogų. Ir tai pagirtina. Tačiau šis žmogus kovojo už savo šeimą. Ir nesvarbu ar tai būtų su pedofilija susijusi istorija, ar ne.

Nes daugelio akimis ji nėra herojė, o tik viena iš šios istorijos dalyvių, tačiau likusi gyva. Juolab, jūs, gerbiamas, grupės vardu kviesdamas mus dalyvauti, turėtumėte likti nešališkas, o šiuo atveju jūs tiesiog agituojate ir peršate, lygiai taip pat kaip tą darė Neringa visas tas dienas Garliavoje, tas jaučiasi jūsų tvirtoje susiformavusioje nuomonėje, kas daugeliui ir nepatinka – agitacija. Mano žodžiai taikūs, nepagalvokit, bet man tiesiog tai juokinga, kai žmonės išties mažai težino, o kiek žino, tai jau būna sukramtyta žiniasklaidos, o ne jų pačių.

REKLAMA

Kas už – sveikinu, kas prieš – irgi. Tačiau kaip šioje situacijoje taip ir kitoje – išsakykim, bet nepirškim. Nes tai sukelia priešiškumą, kuris mus ir suskaldo.“

Po šiuo aršias diskusijas sukėlusiu įrašu „Facebook‘e“ pasitaikė ir įžeidinėjimų, ir „siūlymų“ susitikti „vienas prieš vieną“, bet tokių asmenų pasisakymų cituoti jau neverta. Esmė, kad žmonės pyksta, kivirčijasi ir, greičiausia, tą daro iš nežinojimo. Nes Kauno pedofilijos istorija, nepaisant priimtų sprendimų teismuose, paliko daug neatsakytų klausimų, abejonių, argumentais neparemtų išvedžiojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų