REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis antradienį, prieš Kauno „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes, lankėsi TV3 žinių studijoje. Vėliau specialistas tv3.lt kalbėjo apie neišvengiamą žalgiriečių pergalę, Artūro Gudaičio ateitį NBA, keistą Donato Motiejūno situaciją, pirotechniką arenose ir Ballų žalą Lietuvos krepšiniui.

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis antradienį, prieš Kauno „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes, lankėsi TV3 žinių studijoje. Vėliau specialistas tv3.lt kalbėjo apie neišvengiamą žalgiriečių pergalę, Artūro Gudaičio ateitį NBA, keistą Donato Motiejūno situaciją, pirotechniką arenose ir Ballų žalą Lietuvos krepšiniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano, kad „Žalgiris“ užsitikrins vietą ketvirtfinalyje

– Treneri, ar „Žalgiris“ šiandien, rungtynėse su Milano „AX Armani“, užsitikrins vietą Eurolygos ketvirtfinalyje?

REKLAMA

– Manau, taip.

– Kuo argumentuojate?

– „Žalgiris“ jau žaidė tokių rungtynių. Ypač namuose. Jas reikėjo laimėti, kauniečiai tą ir padarė.

Prisiminus paskutinius mačus namuose su „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“, tai buvo aukščiausio lygio krepšinis. Juo labiau, kad parduoti bilietai, pilna salė sukuria tokią atmosferą, kuri yra didžiulė pagalba šeimininkams. Jie laimės.

– „Žalgiris“ sulaukia daug pagyrų. Kaip jūs vertinate šį žalgiriečių sezoną? Ar sutinkate, kad dvejas rungtynes pralaimėję kauniečiai atsidūrė duobėje?

REKLAMA
REKLAMA

– Manau, visą sezoną reikėtų vertinti jam pasibaigus. Negalima to daryti, likus ketverioms rungtynėms iki reguliariojo sezono pabaigos.

Manau, šiuo metu „Žalgiris“ geroje situacijoje, nes yra pats savo padėties šeimininkams. Viskas priklauso nuo jo. Žalgiriečiams reikia laimėti rungtynes, o ne laukti, kad kažkas patirtų nesėkmę. Manau, jie šia gera situacija tikrai pasinaudos.

A. Gudaitį regi NBA

– Su „AX Armani“ atvyko du lietuviai – A. Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas. Kaip vertinate jų sezoną?

– Mindaugas prie komandos prisijungė sezono eigoje. Tai nelengva, tą matėme pradžioje. Ypač žinant tai, kad Mindaugas truputį praradęs žaidimo ritmą. Tačiau jo kreivė gerėja, eina aukštyn. Mindaugo pasitikėjimas, kaip visada, puikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artūras, manau, žaidžia gerą, įspūdingą sezoną. Daug ką pasako faktas, kad klubas pratęsė su juo sutartį ir mato jį komandoje daug metų ateityje. Artūro žaidimo kokybę parodo ir faktas, kad jis trečias Eurolygoje, skaičiuojant naudingumo balus per praleistas minutes. Manau, šie skaičiai pasako viską.

– Vakar A. Gudaitis teigė, kad Klivlando „Cavaliers“ laukia jo vasarą. Įsivaizduojate Artūrą NBA, galbūt jau kitą sezoną?

– Manau, jis pats turėtų save prasitestuoti, pasibandyti. Tam ir yra Vasaros lygos, individualios treniruotės.

REKLAMA

Manau, Artūras gali žaisti NBA, nes yra energetinis, fiziškas žaidėjas, o tokių, turinčių savo vaidmenį, NBA yra tikrai daug. Jie visada rungtyniauja maksimaliomis pastangomis. Tai labai vertinama.

– Kokia Manto Kalniečio padėtis? Ar bendravote su juo?

– Teko kalbėti su Mantu. Patys žinote – situacija sudėtinga. Turi būti ne tik žaidėjo, o ir klubo sprendimas. Tiek Mantas, tiek, manau, visi nori, kad padėtis kuo greičiau išsispręstų visoms pusėms naudingai.

D. Motiejūno situacija lieka neaiški

– Ir Artūras, ir Mindaugas vakar sakė, kad vasarą neabejotinai nori žaisti Lietuvos rinktinėje. Ar esate gavęs visų jūsų laukiamų kandidatų sutikimus?

REKLAMA

– Beveik. Procesas dar vyksta, su visais nesu kalbėjęs. Tačiau tie, su kuriais bendravau, yra pasakę, kad atvyks.

– Dėl traumos trejų NBA rungtynių nežaidė Domantas Sabonis. Jo pernai Indianos „Pacers“ į rinktinę neišleido. Neramu?

– Kiek turiu informacijos, trauma nėra labai rimta. Paprasčiausiai su Domu tokia situacija, kad jis apskritai per savo karjerą turėjęs mažai traumų. Jis tikrai svarbus žaidėjas ir komanda nėra linkusi rizikuoti, stumti jį į aikštelę, kad grįžtų anksčiau. „Pacers“ nori, kad Domas visiškai išsigydytų ir būtų maksimaliai pasiruošęs sezono pabaigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Neseniai atskleidėte, kad D. Motiejūnas ignoravo kvietimus į rinktinę. Jis nacionalinei komandai deda kryžių?

– Šiuo metu jis žaidžia Kinijos lygos atkrintamosiose.

– O vėliau neatsisako prisijungti prie rinktinės?

– Su Donatu bendrauti neteko.

Pirotechnikai būtina užkirsti kelią

– Kas jūsų laukia dabar? Keliausite kalbėtis su rinktinės krepšininkais akis į akį?

– Ne, dabar daugiau krepšinio stebiu per kompiuterį, televizorių. Gal nuvyksiu tik pas kelis žaidėjus.

– Seniai turėjote sezoną be klubo, toks yra dabar. Keisti metai?

– Iki vasario viskas buvo labai intensyviai. Daug darbų suplanuota, džiaugiuosi, kad viskas padaryta.

REKLAMA

Dabar, po vasario mėnesio lango, situacija pasikeitė. Sudėliojome visus treniruočių grafikus, rungtynes birželio ir rugsėjo mėnesio langams. Atsirado daugiau laiko, galima ir į TV3 ateiti.

– Savaitgalio Lietuvos lygos rungtynėse Vilniuje Klaipėdos „Neptūno“ sirgalių dūminės petardos sužalojo merginą. Ką manote apie pirotechniką krepšinio arenose?

– Suprantu, kad sirgaliams smagu, jiems tai komandos palaikymo dalis. Kaip tik prieš gerą mėnesį teko kalbėti su vienu žmogumi. Nuskambėjo žodžiai, kurie išsipildė – viskas vyks iki pirmojo labai blogo atsitikimo. Tai ir įvyko. Skaudžiausia, kad nebuvo užkirstas kelias, kad neatsitiktų nelaimė. Jokio skirtumo – kažkas sužeistas daugiau ar mažiau. Paprasčiausiai nukentėjo žmogus. Manau, lyga ir klubai turi spręsti, kad to neliktų. Sirgaliai privalo suprasti, kad ne nuo jų viskas priklauso. Gal jie tikrai labai saugojosi, įspėjo žmones ir darė viską. To niekas nežino, bet faktas, kad įvyko nelaimė. Manau, tai – precedentas, po kurio turi būti priimti sprendimai.

REKLAMA

– Daugelis krepšinio specialistų pasisakę apie Ballomaniją, bet jūs lyg ir ne. Ką manote apie krepšinio cirką Prienuose?

– Ką čia pasakyti – patys matote. Virgis Šeškus per šitą sezoną turbūt pasens 10 metų. Taip, „Vytautas“ išsprendė savo finansinius reikalus. Kalbant apie žaidimą, daug kas sako, kad tai puiku, bet aš krepšiniui nieko gero nematau. Žinomumui, populiarinimui taip, bet reikia suprasti vieną dalyką – Ballai naudojasi situacija, kad pasidarytų savo šou ir viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų