REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos taryba antradienį rinks visuomeninio transliuotojo generalinį direktorių.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos taryba antradienį rinks visuomeninio transliuotojo generalinį direktorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti rinkimuose paraiškas pateikė 12 kandidatų.

Tai - dvi kadencijas LRT jau vadovaujantis Audrius Siaurusevičius, buvusi naujienų portalo delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, televizijos laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas, politikos apžvalgininkas, istorikas konservatorius Bernardas Gailius, buvęs BNS vadovas Artūras Račas, signataras Zigmas Vaišvila, LRT darbuotojai Aldaras Stonys ir Justas Senapėdis.

REKLAMA

Portalo vz.lt duomenimis, savo pavardžių viešinti nesutikę kandidatai yra Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, teisininkas Liudvikas Ragauskis ir viešosios įstaigos „Kultino“ direktorė Jūratė Černiauskienė.

Visuomeninio transliuotojo vadovo rinkimai prasidės antradienį ryte, kai kiekvienas kandidatas bus kviečiamas prisistatyti LRT tarybai ir atsakyti į jos narių klausimus.

Šie klausymai turėtų užtrukti iki vėlyvos antradienio popietės, o po jų LRT taryba susirinks į atskirą posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis susidės iš dviejų dalių – tai tarybos narių diskusija ir slaptas balsavimas“, – BNS rinkimų išvakarėse sakė LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

Jeigu keli kandidatai surinks vienodą balsų skaičių, tą pačią dieną vyks antrasis rinkimų turas. LRT taryboje yra 12 narių.

Tarybos posėdžiai bus uždari.

Šiuo metu Seimo komisija nagrinėja LRT finansinę ir ūkinę veiklą.

Valdantieji šį tyrimą inicijavo reikšdami susirūpinimą visuomeniniam transliuotojui tenkančių valstybės lėšų panaudojimo skaidrumu. Kritikai teigia, kad tyrimas kelia pavojų žiniasklaidos laisvei ir yra politinis spaudimas žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų