REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Informacija pacientams

Šeimos gydytojo nedarbo valandomis sunegalavę žmonės dažnai vyksta tiesiai į ligoninių skubiosios pagalbos skyrius, nors reikiamos pagalbos turėtų kreiptis į polikliniką.

9

Šeimos gydytojo nedarbo valandomis sunegalavę žmonės dažnai vyksta tiesiai į ligoninių skubiosios pagalbos skyrius, nors reikiamos pagalbos turėtų kreiptis į polikliniką.

REKLAMA

Dažnai pacientai savo atvykimą į ligoninės priimamąjį skyrių motyvuoja tuo, kad jų poliklinika ar šeimos gydytojas tuo metu nedirba.

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) skelbia visos Lietuvos poliklinikų sąrašą, kur kreiptis pagalbos šeimos gydytojo nedarbo metu – naktį, savaitgaliais ar šventinėmis dienomis.

VLK specialistai atkreipia dėmesį, kad kiekviena poliklinika ar šeimos medicinos centras turi užtikrinti prie jų prisirašiusiems pacientams nepertraukiamą (visą parą) šeimos medicinos paslaugų teikimą.

„Tai reiškia, kad reikiama medicinos pagalba žmonėms turi būti suteikta 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę: gydymo įstaigos darbo metu pagalbą teikia ten dirbantys medikai, o naktimis, savaitgaliais ar švenčių metu – budintis gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Tik reiktų žinoti, kad vienos įstaigos pagalbą nepertraukiamai teikia pačios, o kai kurios yra sudariusios sutartis su kitomis sveikatos priežiūros įstaigomis", – pabrėžia VLK Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Oksana Burokienė.

REKLAMA

Taigi pacientams labai svarbu iš anksto išsiaiškinti bei žinoti, kur jie turi kreiptis, kai gydymo įstaiga, prie kurios žmogus yra prisirašęs, nedirba.

Ši informacija yra skelbiama kiekvienos pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos skelbimų lentoje, interneto svetainėje. Be to, apie budintį gydytoją iš anksto privalu pasiklausti savo šeimos gydytojo ar registratūros darbuotojų.

Taip pat patikimą informaciją apie tai, kur reiktų kreiptis sunegalavus naktį, savaitgaliais ar švenčių dienomis visos Lietuvos mastu skelbia ligonių kasos.

Kiekvienas pacientas, pasirinkęs teritorinės ligonių kasos (TLK) nuorodą pagal savo gyvenamąją vietą ir sąraše susiradęs savo savivaldybę bei polikliniką, sužinos, į kokią gydymo įstaigą jam kreiptis, kai šeimos gydytojas nedirba, ir kur tokią rasti.

REKLAMA
REKLAMA

Visą parą dirbančios Lietuvos poliklinikos:

Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Elektrėnų, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Ukmergės rajono savivaldybių gyventojams.

Alytaus miesto, Alytaus rajono, Druskininkų, Lazdijų, Varėnos rajonų savivaldybių gyventojams.

Kauno miesto, Kauno rajono, Kėdainių, Kaišiadorių, Prienų, Raseinių, Jonavos, Birštono, Marijampolės, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio, Šakių savivaldybių gyventojams.

Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos, Palangos, Kretingos rajono, Skuodo rajono, Tauragės rajono, Šilalės rajono, Šilutės rajono, Jurbarko rajono, Pagėgių savivaldybių gyventojams.

Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Joniškio rajono, Pakruojo rajono, Radviliškio rajono, Kelmės rajono, Akmenės rajono, Telšių rajono, Mažeikių rajono, Plungės rajono, Rietavo savivaldybių gyventojams: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų