REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varėnos ligoninėje – tuberkuliozės protrūkis. Tuberkuliozę gydosi jau du darbuotojai. Varėniškiai- išsigandę, kad gydytis atvykę į ligoninę gali užsikrėsti tokia pavojinga liga.

Varėnos ligoninėje – tuberkuliozės protrūkis. Tuberkuliozę gydosi jau du darbuotojai. Varėniškiai- išsigandę, kad gydytis atvykę į ligoninę gali užsikrėsti tokia pavojinga liga.

REKLAMA

Varėnos ligoninę miestiečiai kaltina šios įstaigos vadovybę nesusitvarkant su pareigomis ir keliant pavojų pacientams. Pasak buvusios šios ligoninės darbuotojos, pernai čia priėmimo skyriuje įdarbinta slaugytojos padėjėja, serganti atvira tuberkuliozės forma. Po to susirgo ir greitosios automobilio vairuotojas. Ligoninės vadovybė šiuos faktus nuo visuomenės slepia, tvirtina sunerimusi varėniškė.

„Čia baisu, tragedija, epidemija, greitai reikia tvarkyti, čia baisu. Serga priėmime skubios pagalbos slaugytojo padėjėja. Ji piktybiškai dirbo 2 mėnesius, nesigydė. Paskui sužinojome, kad visi darbuotojai tikrinasi. O dabar sužinojome, kad ir greitosios pagalbos vairuotojas susirgo ta pačia liga“, - aoie paojingą situaciją pasakoja varėniškė Teresė Vaškelienė.

Varėnos ligoninės vadovybė atsakomybės dėl susirgusio dar vieno darbuotojo kratosi, o ir miestiečių apie tai informuoti esą neprivalo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokios informacijos neturiu. Kad nuo šitos darbuotojos užsikrėtė kažkas kitas. Galima tuberkulioze užsikrėsti bet kur: autobuse, parduotuvėje, mokykloje, turguje. Slėpti motyvo nėra, bet ir viešinti nėra jokios pareigos. Teisės aktai to nenumato“, - ginasi Varėnos ligoninės direktoriaus pavaduotoja Danguolė Miškinienė. Mieste tvyrant tuberkuliozės baimei, varėniškiai puolė tikrintis sveikatos.

REKLAMA

„Kodėl nesako teisybės visuomenei? Kai susirgo vaikas mokykloje, pasakė pavardę, kai mokytoją užkrėtė irgi pasakė. O ligoninė – viskas. Jie visi pagal sąrašą tikrinosi, o visuomenė nieko nežinojo“, - baisisi varėniškė Teresa Vaškelienė.

Sukrėsta to, kas dedasi Varėnos ligoninėje, Vilniaus Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės vadovė tvirtina, kad ligoninės administracija turėtų nedelsdama tikrinti darbuotojų sveikatą pastebėjus, kad jie galimai serga tuberkulioze. Mat ligoninėje atvira tuberkuliozės forma sergantieji darbuotojai kelia didžiulį pavojų kolegų ir pacientų sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei yra atvira plaučių tuberkuliozė, reiškia ji skiria mikobakterijas, ji pavojinga visuomenei, bendradarbiams ir bendraudama ligoniams. Visiškai neleistinas toks dalykas. Turi paguldyti į stacionarą, mes išleidžiame į darbą, kai nėra bacilų“, - aiškina tuberkuliozės ligoninės vadovė Edita Davidavičienė.

Varėnos ligoninės administracija pripažįsta, kad įtarus, jog darbuotoja serga tuberkulioze, ji toliau dirbo, mat buvo laukiama tyrimo rezultatų. Ir tik gavus pulmonologo patvirtinimą, ji išsiųsta gydytis, nors iki tol ligoninėje galėjo užkrėsti aplinkinius.

„Tuberkuliozę patvirtina tik gydytojas pulmonologas. Kad kažkam kyla įtarimų, kad žmogus serga, nesuteikia teisės darbuotoją nušalinti nuo darbo. Gali ir nepasitvirtinti“, - savo tiesą gina Varėnos ligoninės direktoriaus pavaduotoja D.Miškinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunerimę dėl netvarkos Varėnos ligoninėje, varėniškiai jau pasirašinėja pasipiktinimo peticijas. Nebesumodama, kaip dar gelbėtis nuo Varėnoje tvyrančios tuberkuliozės, varėniškė Teresa skundus neša jau ir Sveikatos apsaugos ministerijai, prašydama išsiaiškinti padėtį Varėnos ligoninėje. Medikai patvirtina, kad kol kas Lietuvoje kovoti su šia liga sekasi sunkiai, ypač ji plinta tarp asocialiai, skurdžiai gyvenančiųjų.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų