REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kovo 3 dienos be žinios Vokietijoje pradingusio 34-erių Edvino Valatkos artimiesiems tęsiasi tiesiogine to žodžio prasme košmariškas laikotarpis. Naujienų portalas tv3.lt pasikalbėjo su dingusiojo seserimi Jolita, kuri papasakojo visas Edvino šeimai šiuo metu žinomas aplinkybes.

Nuo kovo 3 dienos be žinios Vokietijoje pradingusio 34-erių Edvino Valatkos artimiesiems tęsiasi tiesiogine to žodžio prasme košmariškas laikotarpis. Naujienų portalas tv3.lt pasikalbėjo su dingusiojo seserimi Jolita, kuri papasakojo visas Edvino šeimai šiuo metu žinomas aplinkybes.

REKLAMA

Moteris taip pat liko priblokšta Vokietijos pareigūnų abejingumu: „Reikia suprasti, kad jei esi emigrantas, tai esi niekas. Skaudu. Bet paieška Vokietijoje vykdoma itin aplaidžiai. Brolio pradėjo ieškoti gal tik po geros savaitės... Kiek daug kalbėta, kad Lietuvos policija tokiais atvejais įprastai nieko nedaro, tai galiu pasakyti, kad Vokietijos pareigūnai dirba keliskart blogiau.“

Moteris atskleidė, kad šeimai ir pareigūnų pagalbos pavyko išsiaiškinti vieną gluminantį faktą. Pasirodo, kad kažkas dingimo dieną (arba jo išvakarėse) praktiškai ištuštino Edvino banko sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Per pokalbį su tv3.lt žurnalistu Jolita taip pat paprašė neabejingų žmonių dalintis šia informacija, galbūt kažkas iš užsienyje gyvenančių pažįstamų galės suteikti vertingos informacijos. Primename, kad turintys bent kažkokios informacijos apie dingusį asmenį, turėtų kuo skubiau apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

REKLAMA

Gyveno itin pavojingame rajone

- Kokia naujausia informacija galėtumėte pasidalinti?

- Iš esmės per daug nieko nežinome. Kalbėjausi su Vokietijoje gyvenančia mama (moteris su sūnumi gyveno tame pačiame bute – aut. past.), kuri taip pat išgyvena tikrą košmarą.

Apmaudu, bet policija Vokietijoje tik šiomis dienomis pradėjo brolio paiešką. Reikėjo mamai gal 7 kartus pas juos eiti, kad pareigūnai imtųsi veiksmų. Jie į viską pro pirštus žvelgia, reikia lipti ant kulnų, kad kažką darytų.

Patys turėjome išsiprašyti iš banko Edvino sąskaitos išrašo. Būtent kovo 2 ar tai 3 dienomis mįslingai iš jo sąskaitos dingo apie tūkstantis eurų. Liko gal tik 75 eurai, kurių niekas nenuėmė iki šiol. Galvojame, kad dokumentus bus pametęs, o juos kažkas radęs pasinaudojo jais ir nuėmė tuos pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Net jei jis pats tai padarė ir nuėmė iš bankomato, tai juk yra aišku, kurioje vietoje tą padarė. Reikia tik patikrinti, ką užfiksavo to bankomato vaizdo kameros. Bet tai, Vokietijos pareigūnams, atrodo nereikšminga...

Akivaizdu, kad jis niekur neketino išvykti, nes jau buvo nusipirkęs mėnesinį bilietą, kuris gal apie 200 eurų kainuoja (tokia kaina, nes reikia važiuoti didelį atstumą – patikslino pašnekovė).

Jis tą kovo 3-sios rytą išėjo į darbą, bet jame taip ir nepasirodė. Mano mamai skambino viršininkas, klausė, kodėl Edvinas nepasirodė darbe, gal susirgo. Mama iš karto pabandė susisiekti su sūnumi, bet telefonas buvo išjungtas.

- Kiek laiko Edvinas jau gyvena ir dirba Vokietijoje?

- Jis ten gyvena kažkur 5-6 metus. Konkrečiai Frankur-Main mieste. O paskutinėje darbovietėje jau apie porą metų dirba. Jis ten ir registruotas. Nebuvo taip, kad tik atvažiavo ir nutiko kažkokia nelaimė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brolis šeimos Vokietijoje nebuvo sukūręs. Anksčiau turėjo Lietuvoje draugę su kuria išsiskyrė. Jie spėjo susilaukti vaiko, tai jis tvarkingai mokėjo alimentus. Maža to, jis tikrai nelinkęs į savižudybę. Priešingai, paskutinį sykį džiaugėsi, kad darbe sekasi gerai, buvo viskuo patenkintas.

- Ką galėtumėte pasakyti apie rajoną, kuriame jis gyvena su mama?

- Nuoširdžiai pasakyti, labai baisus rajonas. Vakare ten žiauriai pavojinga vaikščioti. Važiuoju kiekvieną vasarą apie pora savaičių ten pasibūti. Žmonių to rajone gatvėse tiek, kiek vasarą Palangos Basanavičiaus gatvėje. Teko matyti labai daug narkomanų. Ypač vakare ten nepatartina vaikščioti. Labai arti yra stotis. Apsigyveno ten, nes pavyko rasti gana gerą butą už prieinamą kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų