REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Pradedamos tvarkyti istorinės Rasų kapinės

Sostinėje pradedamos tvarkyti istorinės Rasų kapinės, tam skirta daugiau kaip 2 mln. eurų, pranešė savivaldybė.

5

Sostinėje pradedamos tvarkyti istorinės Rasų kapinės, tam skirta daugiau kaip 2 mln. eurų, pranešė savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė pasirašė sutartį su konkurso laimėtojais – bendrovėmis „Litcon“ ir „Ekstra statyba“, jos paruošiamuosius darbus pradeda nuo pirmadienio.

REKLAMA

Anot savivaldybės, Rasų kapinėse bus sutvarkytos šešios koplyčios, tvora, 341 avarinės būklės kapavietė, iš jų 141 yra įtrauktos į kultūros vertybių registrą.

Taip pat bus atnaujinti ir sutvarkyti istoriniai kapinių takai, laiptai, stabilizuoti beslenkantys šlaitai, apšvietimas, įrengtos vaizdo stebėjimo sistemos.

Už savivaldybės lėšas planuojama atnaujinti kapinių administracijos pastatą, kapinių tvoras.

REKLAMA
REKLAMA

Žadama, kad istorinės Rasų kapinės bus baigtos tvarkyti iki 2020 metų.

„Rasų kapinės – vienas didžiausių turistų traukos objektų Vilniuje, įtrauktas į daugybę paveldosaugos katalogų visame pasaulyje. Sutvarkius šią istorinę vietą, Vilniuje turėsime dar didesnį turistų srautą. Be jokios abejonės, jie turi vaikščioti saugiais, apšviestais, sutvarkytais takais, o tai ir bus padaryta, įgyvendinus vieną reikšmingiausių miestui projektų“, - sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Rasų kapinės įkurtos 1801 metais. Čia Amžinojo poilsio yra atgulę Lietuvos nepriklausomybės kūrėjai Jonas Basanavičius, Povilas Višinskis, broliai Vileišiai, dailininkas ir kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, mokslininkas Mykolas Romeris, Lietuvos kariuomenės kariai, žuvę 1920 metais kovojant už Vilnių, 1941 metų birželio sukilimo dalyviai, pirmųjų lietuviškų draugijų steigėjai, 1863–1864 metų sukilimo dalyviai, Vilniaus universiteto profesoriai, rašytojai, muzikai, aktoriai, dailininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų