REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
M. Mikutavičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Pastaruoju metu, netylant metoo skandalams, vis daugiau žymių Lietuvos žmonių nevengia išsakyti ir savo nuomonę.

30

Pastaruoju metu, netylant metoo skandalams, vis daugiau žymių Lietuvos žmonių nevengia išsakyti ir savo nuomonę.

REKLAMA

Žinių radijo laidoje „Penktadienio uoga“ atlikėjas Marijonas Mikutavčius teigė, kad kai kuriais atvejais moterys tarsi vaidina aukas.

„Aš tikrai žinau, kad taip, aš esu lindęs bučiuotis prie moterų. Taip. Bet kuri iš jų gali tai atsiminti ir apkaltinti, kad štai jis naudojo savo gudrybę, klastą, pajungė visas savo vyriškas žabangas, viduje šėtonas degė ir jis norėjo mane kaip ėriuką nusivesti į skerdyklą ir paaukoti dievams. Tai man atrodo, kad anksčiau ar vėliau tai padaro bet kuris vyras, nes mus taip gamta surėdė, kad mus traukia priešinga lytis. Aš noriu pasakyti, kad vyrai yra linkę asistuoti ir kartais nežino, kur yra ta riba, kurios jie negali peržengti“, - sakė M. Mikutavičius.

„Mane tai ir erzina. Jeigu metoo turėtų kažkokias aiškias ribas, tai būtų, ko gero mums, vyrams viskas aiškiau. Bėda ta, kad aš matau labai daug belakstančių laukais ir plėvėsuojančiais plaukais moterų, kurios jausmingai rypauja. Ir kartais į tą metoo įeina labai daug dalykų: nekaltas žvilgsnis, gal replika, gal švilptelėjimas gatvėje, ir tai jau vadinama seksualiniu priekabiavimu. Tarkime, tie patys atvejai Lietuvoje, kurie taip pagarsėjo, su tuo pačiu gerbiamu režisieriumi, dėstytojais.

REKLAMA
REKLAMA

 

Aš galvoju, kad kiekvienas tas atvejis vėl yra individualus. Negalima traukti ant vieno kurpalio, kai koks nors vyras iš tikrųjų šlykščiai, gašliai fiziškai demonstruoja savo genitalijas ir lyginti su kitu kažkokiu dėstytoju, kuris iš seniokiško įpročio apkabino studentę. Kas yra baisiausia, kad tas metoo eina šalia išprievartavimų, bet, atleiskite, tai yra ne tas pats.

REKLAMA

Nužudymas ir ausies nusukimas yra ne tas pats. Antras dalykas, moterys , nors ir iškovojusios laisves, ačiū Dievui, kad tai pavyko, turinti daugybę galimybių, bet dabartinė moteris staiga vėl jai pasidaro patrauklu pastatyti save į aukos padėtį. Ir mes girdime, kad kažkoks nekaltas lindimas bučiuotis tai merginai sužlugdė gyvenimą, neva po to ji jau nebegali normaliai gyventi. Tai kokią mes visuomenę sukursime“, - laidoje kalbėjo M. Mikutavičius. 

„Mes suaugę žmonės, kiekvienas turime skeletų spintoje, daugybę dalykų, bet mes turime su ajis gyventi. Kažkas mums nepatiko, kažkas įžeidė, bet mes su tuo tvarkomės. Ir man keista, kažkokia moteris, pasidariusi kaip kvailė, kurios visi turime gailėtis.Ir ji visada aukos pozicijoje, ką ji bepasakytų, ji visada auka“, - sako M. Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų