REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Monika Marija (nuotr. Jevgenij Misevič)

Sekmadienio vakarą paaiškės, kas gegužę Lietuvai atstovaus „Eurovizijos“ dainų konkurse Lisabonoje.

57

Sekmadienio vakarą paaiškės, kas gegužę Lietuvai atstovaus „Eurovizijos“ dainų konkurse Lisabonoje.

REKLAMA

Nacionalinės „Eurovizijos“ finale varžysis šeši atlikėjai: Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija Paulauskaitė, Paula Valentaitė, grupė „The Roop“, Jurgis Brūzga bei Kotryna Juodzevičiūtė.

Finalininkė Ieva Zasimauskaitė Eurovizijos atrankoje kelialapį į Lisaboną sieks iškovoti su lyriška daina „When We're Old“.

Monika Marija finale pasirodys su kitos atlikėjos Ericos Jennings sukurta daina „The truth“. Su šiuo kūriniu Eurovizijos atrankoje turėjo dalyvauti pati E. Jennings, tačiau iš konkurso ji pasitraukė ir paskelbė, kad dainą perleidžia bet kuriam norinčiajam dalyvauti Eurovizijoje. Šia proga pasinaudojo Monika Marija.

Jauniausia konkurso dalyvė Paula konkurse dalyvauja su kūriniu „1 2 3“. Atlikėja yra sakiusi, kad dainos pavadinime užkoduota greitos kaitos metafora, kuri gyvenime vyksta kasdien.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė „The Roop“ konkurse pasirodys su daina „Yes, I do“. Grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius yra sakęs, kad daina jam ypač jautri, kadangi pasakoja apie laiką ir potyrius, kai jis sirgo depresija.

REKLAMA

Finalininkas Jurgis Brūzga atliks kūrinį „4 Love“. Atlikėjas savo dainą apibūdina kaip meilės jausmo persipynimą su bandymu išlikti savimi.

Kotryna Juodzevičiūtė nacionalinės atrankos finale kausis su daina „That girl“. Atlikėja scenoje pasirodys su draugų komanda.

„Eurovizijos“ konkurso finalininkas bus renkamas Kaune, Žalgirio arenoje.

Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Portugalijos sostinėje pasirodys pirmajame pusfinalyje gegužės 8 dieną. Jame Lietuva dėl galimybės patekti į konkurso finalą varžysis su 18 kitų šalių. Didysis finalas – gegužės 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Eurovizijos dainų konkursas vyks Lisabonoje, pernai jį laimėjus šios šalies dainininkui Salvadorui Sobraliui.

Pernai „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodžiusi Lietuvai atstovaujanti grupė „Fusedmarc“ į dainų konkurso finalą nepateko.

„Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 metų. Lietuva šiame konkurse debiutavo 1994 metais su Ovidijaus Vyšniausko daina „Lopšinė mylimai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų