REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Mykolas Majauskas kol kas nesikreipė į prokuratūrą dėl galimo šmeižto ir neteisingų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. Tai jis žada padaryti pirmadienį.

Seimo narys Mykolas Majauskas kol kas nesikreipė į prokuratūrą dėl galimo šmeižto ir neteisingų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. Tai jis žada padaryti pirmadienį.

REKLAMA

„Šiuo metu rengiu kreipimąsi, aš noriu, kad būtų išaiškinta ta informacija, kuri buvo paskleista. Teisėsauga atsakys“, – šeštadienį Seime žurnalistams sakė M. Majauskas.

„Patį kreipimąsi įteiksiu pirmadienį“, – sakė jis.

Anksčiau žiniasklaidai M. Majauskas teigė neketinąs imtis teisinių veiksmų dėl šmeižto, nes pats ne kartą yra drąsinęs prabilti ir liudyti galimo nederamo seksualinio elgesio ar priekabiavimo aukas ir tokia gynyba, anot jo, prieštarautų jo ligšliolinei veiklai remiant #metoo judėjimą.

Parlamentaras šeštadienį tvirtino, kad pozicijos nepakeitė, tačiau sakė, kad nėra kitos galimybės nustatyti tiesos.

„Niekas nepasikeitė. Kaip ir sakiau, kviečiau kalbėti žmones, kurie galėjo išgyventi smurtą, ir reagavau labai rimtai, ir reagavau su visapusiška pagarba kalbantiesiems, tačiau kai buvo išsakyta labai rimtų nepagrįstų kaltinimų man, nusprendžiau kreiptis į prokuratūrą, kad pasakytų, kas yra tiesa“, – aiškino M. Majauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Nekaltino šmeižtu

Jis pabrėžė, kad nederamu elgesiu jį apkaltinusių merginų niekada nekaltino šmeižtu ar sąmokslu.

„Man atrodo, kad labai svarbu, kad visuomenė rimtai įvertintų tokius dalykus, savo ruožtu stengiausi neniekinti, nesmerkti, nesakyti, kad tai sąmokslas, kad tai šantažas, kad tai susidorojimas. Visuomet kalbėjau su visapusiška pagarba žmonėms, kurie mane kaltino. Bet buvo išsakyta labai daug nepagrįstų kaltinimų, aš pasielgiau taip, kaip kiekvienas iš mūsų pasielgtų“, – sakė M. Majauskas.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra jau yra gavusi konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio kreipimąsi, kuriuo prašoma pradėti tyrimą dėl paviešinto merginos liudijimo.

Pareiškime prokuratūrai G. Landsbergis nurodo, kad tokiu atveju, jeigu veika turi didelę visuomeninę reikšmę, baudžiamąjį procesą dėl šios veiklos turi teisę pradėti ir prokuroras, nepriklausomai nuo to, ar yra nukentėjusiojo skundas.

Dėl mestų kaltinimų M. Majauskas sustabdė narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“. Jis taip pat ketina pasitraukti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina, kurios tapatybė neskelbiama, televizijai „Info TV“ pasakojo su M. Majausku susipažinusi daugiau nei prieš penkerius metus, jam einant tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo finansų klausimais pareigas. Pasak merginos, ji tuomet jau buvo pilnametė.

Mergina pasakojo, kad su M. Majausku susitiko kavinėje, jis buvo išgėręs, tuomet su juo nuėjo į jo butą Vokiečių gatvėje. Ji teigė, kad politikas ją apsikabino per liemenį, ėmė bučiuoti kaklą, ją nurenginėti, sakyti, kad jos trokšta, tačiau jai išsigandus, atsitraukė. Pašnekovė liudijo žinanti dar kelias merginas, kurių bejėgiškumu M. Majauskas esą bandė pasinaudoti.

Išsamiau – TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų