REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos policija, tirianti buvusio rusų dvigubo agento apnuodijimo incidentą, penktadienį paprašė prie šio tyrimo prisidėti šalies kariuomenę.

Didžiosios Britanijos policija, tirianti buvusio rusų dvigubo agento apnuodijimo incidentą, penktadienį paprašė prie šio tyrimo prisidėti šalies kariuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija laiko aptvėrusi buvusio Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininko Sergejaus Skripalio kuklų namą Solsberio priemiestyje.

REKLAMA

Sekmadienį S. Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti praradę sąmonę ant suoliuko šalia vieno prekybos centro pietvakariniame Anglijos Solsberio mieste.

Jųdviejų būklė tebėra kritinė, tačiau stabili; jie dar neatgavo sąmonės. Tuo tarpu vienas iš pirmųjų į įvykio vietą atvykusių policijos pareigūnų, Nickas Bailey (Nikas Beilis), jau gali atsisėsti ir kalbėti. Iki šiol jis buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Kadangi per ataką nukentėjo ir policijos pareigūnų, Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) patiria vis didesnį spaudimą surasti ir nubausti kaltininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Britanijos piliečio, o ypač policininko, (įtraukimas) reikalauja skubaus ir stipraus britų pareigūnų įsikišimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Londone įsikūrusio strateginių studijų centro „Chatham House“ instituto analitikas Mathieu Boulegue (Matjė Bulegas).

Medikų pagalbos prireikė maždaug 21 asmeniui, sakė Viltšyro policijos vyriausiasis konsteblis Kieras Pritchardas (Kiras Pričardas).

„Keli iš jų gydomi ligoninėje, jiems atliekami kraujo tyrimai ir suteikiama parama bei patarimai“, – sakė jis.

„Svarbus tyrimas“

Britų pareigūnai bando išsiaiškinti nervus paralyžiuojančios medžiagos, kuria buvo apnuodytas 66 metų S. Skripalis, šaltinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britanijos žiniasklaida ir politikai sakė, kad išpuolis prieš buvusį GRU pulkininką ir jo dukrą turi Maskvos galimai surengtos operacijos požymių.

S. Skripalis 2004 metų gruodį buvo suimtas Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) ir vėliau nuteistas už šnipinėjimą Britanijai. 2010 metais jis buvo paleistas per Rusijos apsikeitimą šnipais su JAV ir įsikūrė Jungtinėje Karalystėje, suteikusioje jam prieglobstį.

Tyrimui vadovaujantis Nacionalinės policijos kovos su terorizmu biuras penktadienį paskelbė, jog kreipėsi į kariuomenę, kad ji padėtų „patraukti iš įvykio vietos kelias transporto priemones ir daiktus“.

REKLAMA

„Prireikus kariuomenė ir toliau teiks pagalbą šiame tyrime“, – nurodė pareigūnai.

Kaip pranešė žiniasklaida, tyrime gali dalyvauti apie 108 asmenys, įskaitant Karališkojo jūrų laivyno karininkus ir cheminių medžiagų specialistus.

Gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas (Gevinas Viljamsonas) sakė, kad ginkluotosiose pajėgose yra „reikiamų žmonių su reikiamais įgūdžiais“, galinčių prisidėti prie „svarbaus tyrimo“.

Įvykio vietoje penktadienį apsilankiusi vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd (Amber Rud) pavadino tą ataką „siaubinga“, tačiau paragino žmones „duoti policijai reikalingos erdvės atidžiai ištirti šią vietovę ir vykdyti savo tyrimą“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų