REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nuo gegužės lenkų gausiai gyvenamuose Lietuvos pietrytiniuose rajonuose bus pradėti transliuoti mažiausiai penki Lenkijos televizijos kanalai.

 Nuo gegužės lenkų gausiai gyvenamuose Lietuvos pietrytiniuose rajonuose bus pradėti transliuoti mažiausiai penki Lenkijos televizijos kanalai.

REKLAMA

Tai penktadienį po Vilniuje vykusio Lietuvos ir Lenkijos premjerų susitikimo pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Susisiekimo ministerija savo ruožtu informavo, kad Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių miestų ir rajonų gyventojus pasieks „TVP Info“, „TVP Polonia“, „TVP Historia“, „Nuta.TV“ ir „Power TV“ transliacijos. Šias programas retransliuos konkursą laimėjęs valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), jis dar turės iš Lietuvos radijo ir televizijos komisijos gauti licenciją retransliuoti numatytas programas.

Susisiekimo ministerija dar rudenį paskelbė konkursą dėl Lenkijos kanalų retransliavimo skaitmeninės antžeminės televizijos tinklu.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkiškos televizijos programos bus retransliuojamos nekoduotu būdu, tai reiškia, kad retransliacijos aprėpties zonoje šias programas bus galima matyti nemokamai, tam antžeminės televizijos naudotojai savo TV imtuvuose turės atlikti automatinę programų paiešką. Televizijos programas bus galima priimti įprastinėmis antenomis, nukreipus jas į artimiausią numatytoje teritorijoje esantį siųstuvą.

REKLAMA

„Lietuvoje matomos Lenkijos nacionalinės televizijos programos leis arčiau susipažinti su kaimynine šalimi, suteiks galimybę tiesiogiai išgirsti šios šalies aktualijas ir plėsti akiratį lenkų kalba. Lenkiškai kalbantiems Lietuvos žmonėms tai bus ir naujas langas į Europos Sąjungos informacinę erdvę“, – pranešime spaudai teigia susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Televizijos programą „TVP Info“ transliuoja Lenkijos visuomeninis transliuotojas. Lenkijos valdančioji „Įstatymo ir teisingumo“ partija buvo sulaukusi kritikos dėl per didelės transliuotojo kontrolės.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Susisiekimo ministerija pažymi, kad „TVP Info“ yra svarbiausia informacinė naujienų programa, supažindinanti su naujausiomis Lenkijos ir pasaulio politikos, ekonomikos, kultūros, sporto aktualijomis, naujienomis ir svarbiais įvykiais. Tuo metu lenkiškai auditorijai Europoje ir pasaulyje skirta programa „TVP Polonia“ rodo televizijos serialus, biografinę ir istorinę dokumentiką, filmus, koncertus ir spektaklius. Lietuvoje taip pat bus matomas „TVP Historia“ – populiariausia Lenkijoje istorijos ir antra pagal populiarumą pažintinė programa, transliuojanti filmus ir laidas apie Lenkijos, Europos ir pasaulio istoriją bei gamtos dokumentiką. „Nuta.TV“ ir „Power TV“ yra muzikinės programos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėtoms Lenkijos televizijos programoms retransliuoti Lietuvoje bus skiriama apie 349 tūkst. eurų per metus. Sutartis su retransliuotoju sudaryta vieniems metams, numatant galimybę pratęsti šią sutartį dar du kartus po vienus metus.

Lietuvoje gyvena apie 200 tūkst. lenkų tautybės žmonių. Šiuo metu Lietuvoje nemokamai galima matyti tik „TV Polonia“ televizijos programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų