REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
RS4-R
13

Ženevos automobilių parodoje po vienu stogu stengiasi sutilpti ne tik patys naujausi gamintojų modeliai. Šioje parodoje savo plotelį turi ir įmonės, kurios specializuojasi automobilių modifikavimu. Viena iš jų – įžymioji „ABT Sportsline“, kuri turi milžinišką patirtį tobulinant įvairius „VAG“ koncerno šeimos automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vykstančioje parodoje „ABT Sportsline“ demonstravo keletą projektų, tačiau tik du iš jų nuolatos sulaukdavo gausybės smalsuolių dėmesio – tai „ABT RS4-R“ ir „ABT RS5-R“.

REKLAMA

Tad pradėkime nuo „ABT RS4-R“ – „Audi RS4“ universalo pagrindu sukurtu lokomotyvu. Į priekį šį galiūną traukia 530 arklio galių ir 690 Nm sukimo momentą išvystantis motoras. Palyginimui, standartinis 2,9 litro 6 cilindrų variklis išspaudžia 450 arklio galių ir 600 Nm.

„ABT Sportsline“ atstovai teigia, jog papildomus ristūnus jiems pavyko prisijaukinti po to, kai į „RS4“ universalą buvo įdiegtas „ABT“ inžinierių sukurtas variklio valdymo kompiuteris su jame esančia programine įranga. Kartu su ja atkeliavo ir nauja, pralaidesnė išmetimo sistema. Šie du svarbūs komponentai padėjo padidinti variklio pajėgumą 80 AG ir 90 Nm.

REKLAMA
REKLAMA

Prie „Go Fast“ įvaizdžio prisijungia „ABT“ priekinis buferio pažeminimas, radiatoriaus grotelės, slenksčiai bei 21 colio skersmens ratlankiai.

Suvaldyti milžinišką sukimo momentą padeda itin plačios, žemo profilio padangos bei „ABT Sport“ stabilizatoriai ir „ABT“ spyruoklės ir standesni amortizatoriai.

Šalia agresyvaus universalo stovintis „ABT RS5-R“ turi identišką modifikacijų sąrašą. Jam taip pat buvo įdiegtas „ABT“ variklio valdymo kompiuteris, sumontuota nauja išmetimo sistema, amortizatoriai, spyruoklės ir kiti atributai, kurie padėjo padidinti variklio efektyvumą, automobilio pagreitį ir elgesį važiuojant didesniu greičiu arba nardant posūkiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ABT“ potencialiems „RS4“ arba „RS5“ pirkėjams gali pasiūlyti atskiras detales, kurios galėtų praturtinti vokiškų automobilių išvaizdą ar pagerinti išmetamosios sistemos garsą, tačiau „ABT RS4-R“ ir „ABT RS5-R“ yra ribotos laidos modeliai, kuriuos galima įsigyti nuvykus į „ABT Sportsline“ biurą.

Vokiečių kompanija iš viso planuoja pagaminti po 50 kiekvieno modelio vienetų.

Jeigu norite į savo „RS4“ ar „RS5“ įdiegti tas pačias modifikacijas, tai jums kainuos 29 000 eurų. Jeigu pirktumėte jau patobulintą automobilį iš „ABT Sportsline“ rankų, tai jums kainuotų 115 000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų