REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Ar savo draugų tarpe turite žmonių, kurie kasdien valgydami po 3 mėsainius išlieka tokie pat liekni kaip ir paauglystėje? Šios įkvepiančios istorijos herojė Kendrea Meyes buvo kitokia. 

67

Ar savo draugų tarpe turite žmonių, kurie kasdien valgydami po 3 mėsainius išlieka tokie pat liekni kaip ir paauglystėje? Šios įkvepiančios istorijos herojė Kendrea Meyes buvo kitokia. 

REKLAMA

Pasak moters, jau sulaukusi 10-ies ji turėjo viršsvorio ir dėvėjo jai gerokai per didelius drabužius.

„Augdama maitinausi vien tik greitu maistu, gyvenau su mama, todėl sustoti greito maisto restorane buvo patogiau, greičiau ir pigiau, nei ruošti vakarienę dviem asmenims. Be to, ji nuolatos dirbo“, - pasakojo Kendrea.

„Kai 2009-aisiais pradėjau mokytis koledže, mano valgymo įpročiai tik pablogėjo. Artėjant įvairių užduočių terminams, ruošti maistą nebuvo laiko, o jei atvirai, prie to prisidėjo ir visi pasilinksminimai mieste. Po šokių niekuomet neatsisakydavau sukirsti mėsainį ir užgerti jį gazuotu gėrimu.“

Kendrea niekada nestodavo ant svarstyklių, tačiau priešpaskutiniais studijų metais ji pastebėjo, jog ėmė nebetilpti į savo įprastus drabužius.

REKLAMA
REKLAMA

„Apskaičiavau, kad besimokydama universitete priaugau 15 kg, tačiau nelabai sveiki maitinimosi įpročiai niekur nedingo net ir baigus mokslus. Ir toliau augo kilogramai, kol vieną dieną prieš 5 metus viskas pasikeitė“, - pasakojo ji.

REKLAMA

Lažybos su bendradarbe

2017-ųjų vasario mėnesį Kendrea darbovietė ėmė bendradarbiauti su svarstyklių gamintojais. Kiekvienas darbuotojas gavo skaitmenines svarstykles, kurios seka asmens svorį ir apie tai praneša jo mobiliajame telefone įdiegtoje programėlėje.

„Būtent tada pirmą kartą nuo 2005-ųjų užlipau ant svarstyklių. Jų ekrane pamačiusi skaičius 108 kg negalėjau tuo patikėti“, - sakė Kendrea. „Iki pat tos akimirkos nenorėjau susitaikyti su mintimi, jog turiu viršsvorio. Visuomet rasdavau pasiteisinimą, kodėl taip atrodau, tačiau išvydusi mane išgąsdinusius skaičius pažadinau save iš šio sapno ir nusprendžiau, jog dabar yra puikus metas keisti savo gyvenimo būdą.“

REKLAMA
REKLAMA

Panašiu metu viena kolegė su Kendrea susilažino, kad jai sulieknėti pavyks greičiau. Istorijos herojė atskleidė, jog ji mėgsta konkuruoti. To pakako, kad atsirastų motyvacija gyventi sveikiau.

Ėmė vartoti mažiau angliavandenių

Moteris ėmė domėtis įvairiais mitybos planais. Jos žvilgsnis užkliuvo už Atkinso dietos.

„Atsisakiau duonos, makaronų, ryžių, pupelių, traškučių, gazuotų gėrimų ir vaisių sulčių, kadangi laikantis šio mitybos plano rekomenduojama valgyti kuo mažiau angliavandenių. Nebegalėjau lankytis ir savo taip mėgstamuose greito maisto restoranuose, todėl privalėjau išmokti maistą gaminti pati. Savaitgaliais pasigamindavau maisto visai savaitei, kad po ranka visuomet turėčiau sveikų patiekalų“, - teigė Kendrea.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įprastą dieną, laikantis Atkinso dietos, moteris valgydavo šoninę ir kiaušinius, daržovių sriubą ir daug liesos mėsos, o vakarienei ji ruošdavo vis kažką naujo.

„Tuo laikotarpiu internetinė Atkinso mitybos plano svetainė man labai padėjo, kadangi ten galima rasti pačius įvairiausius sveikų patiekalų receptus“, - tęsė Kendrea. „Būdavo dienų, kuomet sunkiai save valdydavau, tačiau kai kuriuose greito maisto restoranų valgiaraščiuose pateikiama kiekvieno patiekalo energinė ir maistinė vertė. Tai leido per daug nenukrypti nuo dietos.“

Po 2 savaičių Kendrea neteko 4,5 kg, o mėnesio pabaigoje užlipus ant svarstyklių, jose pasirodė net 9 kg mažesnis skaičius.

REKLAMA

Sporto salė vis dar nėra pati mėgstamiausia vieta

Kendrea atskleidė niekada nemėgusi sporto, todėl ji pradėjo nuo trumpų pasivaikščiojimų pietų pertraukos metu. Moteris įsigijo ir išmaniąją apyrankę, kuri padeda sekti per dieną nueitų žingsnių skaičių.

„Pirmą kartą sporto klube apsilankiau po mėnesio. Be mano kasdienių pasivaikščiojimų pietų pertraukos metu, sporto klube 45 minutes darydavau įvairius kardio pratimus. Po pusmečio iš viso netekau net 28 kg, o po metų – 41 kg“, - džiaugėsi moteris.

Kolegė, kuri motyvavo istorijos heroję mesti svorį, prieš baigiantis lažybų terminui paliko darbovietę, tačiau kai Kendrea pamatė, jog svarstyklėse skaičius ėmė mažėti, tai buvo motyvacija, kuri neleido moteriai pasiduoti.

REKLAMA

„Net 2 kg man prilygo didžiausiai pergalei. Kai svarstyklių ekrane skaičiai ėmė mažėti, nenorėjau, jog jie vėl pradėtų didėti. Kad nenuklysčiau nuo šio kelio, kiekvieną rytą lipu ant svarstyklių. Kai kuriomis dienomis esu sunkesnė, kitomis – lengvesnė, tačiau jei savaitės pabaigoje atsikračiau net pusė kilogramo, vis tiek tuo džiaugiuosi“, - pasakojo moteris.

Būtina pakeisti požiūrį į maistą

„Šių savo pokyčių pabaigoje, savo istorija pasidalinau Atkinso dietos svetainėje. Sulaukiau labai daug atsiliepimų, skambučių ir žinučių, kuriose žmonės dėkojo už jiems suteiktą motyvaciją.

Jei šiuo metu skaitote mano istoriją ir galvojate, jog jums tai nepavyks arba nežinote nuo ko pradėti, noriu vis tai paneigti ir pasakyti, jog jei tikrai to norite, savo gyvenimo būdą pakeisti sudėtinga nebus“, - patarimais dalinosi Kendrea.

„Svarbiausia yra pakeisti požiūrį į maistą. Mėnesį valgydama tinkamai subalansuotus patiekalus turėjau daugiau energijos, nei bet kada anksčiau, be to, pagerėjo ir mano odos būklė. Pagaliau savo kūnui suteikiau tai, ko jam taip seniai reikėjo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų