REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Obuolių sidro acto dieta yra populiari tarp įžymių žmonių: Kourtney Kardashian pasakojo, kad jį geria obuolių sidro actą du kartus per dieną, Miranda Kerr viešai teigė, kad jai ši dieta labai patinka, o Megan Fox - kad dieta padėjo išvalyti virškinimo sistemą.

33

Obuolių sidro acto dieta yra populiari tarp įžymių žmonių: Kourtney Kardashian pasakojo, kad jį geria obuolių sidro actą du kartus per dieną, Miranda Kerr viešai teigė, kad jai ši dieta labai patinka, o Megan Fox - kad dieta padėjo išvalyti virškinimo sistemą.

REKLAMA

Man, rašančiai apie sveikatą, sunku patikėt tokiais teiginiais, kad obuolių sidro acto dieta padeda numesti svorio. Apie obuolių sidro actą dauguma tyrimų buvo atlikti su gyvūnais arba su mažomis grupėmis žmonių,- aiškina dietologė Eliza Whetzel.

„Buvo atliktas vienas tyrimas, kuris parodė, kad obuolių sidro actas gali sulėtinti maisto, skysčių virškinimą ir stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje“,-sako ji.

Vis dėlto obuolių sidro actas yra tik fermentuotos obuolių sultys, o fermentuoti maisto produktai gali padidinti gerųjų bakterijų kiekį žarnyne.

REKLAMA
REKLAMA

Argi gali būti, kad obuolių sidro actas gali padėti numesti svorio ir tai dar nėra įrodyta?

Kadangi Whetzel-Savage įtikino, kad obuolių sidro actą yra saugu gerti, aš pati nusprendžiau išbandyti šią dietą.

REKLAMA

Aš prisižadėjau sau kiekvieną rytą sumaišyti porą šaukštelių obuolių sidro acto su vandeniu ir gerti visą mėnesį. Nusipirkau didelį butelį nepasterizuoto obuolių sidro acto ir pasidėjau virtuvėje, kad neužmirščiau kiekvieną rytą išgerti,

Man patiko obuolių sidro acto skonis.

Man patinka sūrūs dalykai ir obuolių sidro actas yra labai sūrus, todėl man patiko obuolių sidro acto praskiesto vandeniu skonis. Jis buvo lyg sūrios obuolių sultys sumaišytos su kombučia. Obuolių sidro actas aštraus kvapo ir skonis lyg kažko fermentuoto, kas man taip pat patiko.

REKLAMA
REKLAMA

Obuolių sidro actas padarė paprastą vandenį šiek tiek įdomesnį ir gaivinantį. Aš net pradėjau laukti šio ritualo.

Obuolių sidro actas maišytas su vandeniu buvo skanesnis už paprastą vandenį, o tai padėjo man jį daug lengviau išgerti. Aš buvau labiau nei paprastai hidratuota ir šlapinausi dažniau nei įprastai.

Bet tai neprivertė manęs valgyti mažiau.

Sakoma, kad obuolių sidro actas gali veikti kaip slopinantis apetitą. Taigi aš pabandžiau gerti jį prieš valgį, bet tai buvo sunku. Nors obuolių sidro actas tiesiogiai nenuslopino apetito, bet aš tikėjausi, kad papildomas skysčių kiekis padės man jaustis nealkanai. Deja, nepastebėjau jokio skirtumo dėl alkio ar suvalgyto maisto kiekio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerti obuolių sidro actą ir sportuoti nebuvo gera idėja.

Dažniausiai savaitgaliais atsikėlusi eidavau sportuoti. Išgerdavau obuolių sidro acto ir bėgioti. NEDARYKITE TO!

Obuolių sidro actas turi daug rūgšties, bėgant pajutau, kad mano stemplė užsidegė. Pamoka išmokta: negerk obuolių sidro acto prieš einant sportuoti.

Svoris nepasikeitė.

Dėl obuolių sidro acto dietos aš buvau skeptiška ir netikėjau, kad galiu numesti svorio, ypač kai mano apetitas nepasikeitė. Ir aš buvau teisi. Pasisvėrus po eksperimento mano svoris nei kiek nepakito.

Bet įpročiai tualete pasikeitė.

Per mėnesį trunkanti eksperimentą, pradėjau tuštintis rečiau. Mano išmatos pasidarė gausesnės ir kietesnės. Nesupratau kas darėsi, todėl nusprendžiau apsilankyti pas Whetzel-Savage. Ji pasakė, kad obuolių sidro actas negalėtų sukelti vidurių užkietėjimo. Bet ji priminė, kad aš geriu daug vandens ir dažnai iškeičiu kavą į obuolių sidro acto gėrimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų