REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvydus šių produktų kainas lietuviams net nusviro rankos

Kainų įbaugintiems lietuviams – prekybininkų antausis

Nors už lango dar sniegas ant prekystalių jau puikuojasi šviežios bulvės, morkos, kopūstai, salotos, ridikėliai ar svogūnai.

Nors už lango dar sniegas ant prekystalių jau puikuojasi šviežios bulvės, morkos, kopūstai, salotos, ridikėliai ar svogūnai.

REKLAMA

Lietuviški agurkai ar prieskoninės žolelės, kaip sako prekybininkai, jau nieko nebestebina, nes šiomis šviežienomis jau prekiaujama nuo gruodžio.

Griebtis šviežienos verslininkus, kaip jie prisipažįsta, privertė prasta pernykštė vasara, neleidusi ūkininkams surinkti, o vėliau ir išsaugoti pernykščio derliaus. Ir nors prekybininkai dievagojasi, kad dėl to šviežios daržovės nėra brangesnės, kai kurie pirkėjai skundžiasi vis tiek neįkandantys nei bulvių nei kopūstų.

Kiti pirkėjai priešingai - žvalgosi labiau į kainas kabančias virš prekystalio, nei į asortimentą. Paaiškėja, kai kas sotus tik pažiūrėjęs, nes šiųmetės bulvės ar ridikėliai neįkandami, net ir su akcijos kainomis. Jokūbas pensininkas. Vyras mano, kad daržovės pabrangusios, tad joms pinigų prisipažįsta negalintis daug paskirti.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti pirkėjai sako nors brangu, bet nepirkti negalintys.

Tuo labiau, kaip sako prekybininkai, kad jau netrukus nelabai bus ko ir siūlyti iš senojo derliaus. Mat prekyba šviežiu paankstinta ne tik todėl, kad pirkėjai to reikalauja, bet ir todėl, kad pernykštis derlius senka. Vasara buvo lietinga, tad kai kas derliaus dėl kritulių net viso ir nesurinko, o kai kam buvo sunku permirkusius burokėlius ar bulves išsaugoti.

REKLAMA

Dabar pirkėjai perka šviežias daržoves labiau, kaip pastebi prekybininkai, nei prieš kelerius metus. Bet prekybininkai dievagojasi, kad šviežio derliaus daržovių dėl to tikrai neparduodantys brangiau, priešingai, jie skaičiuoja, kad daržovės bent jau parduotuvėse pigesnės nei pernai maždaug dešimčia procentų.

Kol kas dauguma jų atvežtinės iš Balkanų šalių,Italijos, Ispanijos bei Lenkijos. Agurkai ir salotos – lietuviškos.

O dietologai žeria patarimų. Geriausia pirkti tas daržoves, kurios kelyje praleido mažiausiai laiko. Tuomet vitaminai jose išliks ilgiau. Tačiau specialistai vieningai tvirtina, kad be daržovių ir vaisių neturėtume praleisti nė dienos.

Išsamiau - reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų