REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliuose rekordiškai daugėja žuvusiųjų – tą rodo pirmųjų šių metų mėnesių statistika. Viltis politikai deda į greičio matuoklius.

Keliuose rekordiškai daugėja žuvusiųjų – tą rodo pirmųjų šių metų mėnesių statistika. Viltis politikai deda į greičio matuoklius.

REKLAMA

Vilniaus centre kaip tik pastatytas naujas moderniausias šalyje matuoklis, kuris ir filmuoja, ir matuoja greitį. Tuo metu jau nuo pernai vairuotojus gąsdinantys sektoriniai greičio matuokliai, fiksuojantys vidutinį tam tikroje kelio atkarpoje greitį, iki šiol pažeidėjų negaudo.

Jie jau šį mėnesį turėjo pradėti veikti, tačiau užtruko jų metrologinis tikrinimas, tad dabar žadamas jų įjungimas atidedamas iki vidurvasario.

Štai šis greičio matuoklis – pats moderniausias visoje šalyje. Jau visai netrukus jis pradės fiksuoti pažeidėjus. Tiesa, kada tiksliai, savivaldybė neatskleidžia. Kad vairuotojai jau dabar važinėtų drausmingai.

Šis matuoklis jau keletą mėnesių kabojo ir buvo testuojamas kitoje netoli esančioje sankryžoje. Tačiau ten dėl į dešinę esančio posūkio jam buvo sudėtinga atskirti pažeidėjus nuo taisyklingai važiuojančiųjų, tad perkeltas čia.

REKLAMA
REKLAMA

Šis aparatas gali tikrinti ir automobilių draudimo, techninės apžiūros galiojimo laiką, pranešti policijai apie ieškomus automobilius, pateikti filmuotą medžiagą ar net transliuoti vaizdą tiesiogiai. Kol kas šios funkcijos neįjungtos, tačiau sostinės valdininkai neatmeta, kad prireikus, veiks ir jos.

REKLAMA

Vilniaus valdžia džiaugiasi modernia naujove, bet pareigūnai susiėmę už galvų: šiemet žuvusių keliuose jau 5 daugiau, o sužeistųjų pusšimčiu daugiau nei pernai tokiu metu. Daugėja ir greičio viršytojų.

Tyrimų duomenimis, absoliuti dauguma skaudžių eismo nelaimių įvyksta dėl pačių eismo dalyvių kaltės. Leistiną greitį viršija daugiau kaip pusė visų vairuotojų. Kas antras vairuodamas kalba arba naršo mobiliuoju telefonu ir pusė keleivių nesegi saugos diržų galinėse sėdynėse. Pusė pėsčiųjų nenaudoja atšvaitų. Būtent į šiuos pažeidimus policija šiemet grasina kreipti ypatingą dėmesį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų