REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis būsimo teisingumo ministro žada ieškoti su koalicijos partneriais, Socialdemokratų darbo frakcijos atstovais.

 Valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis būsimo teisingumo ministro žada ieškoti su koalicijos partneriais, Socialdemokratų darbo frakcijos atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas tikrai nėra kandidatūros, net nebuvo svarstymo, bet paieška prasidės, ir tarsiuosi, be abejo, su koalicijos partneriais“, – žurnalistams antradienį sakė premjeras.

REKLAMA

„Aš ieškosiu kandidato, o kandidatūrą suderinsiu tiek su LVŽS, tiek su partneriais, nes pagal buvusią koalicinę sutartį formaliai buvo jų kvota. Dabar yra tik tarp frakcijų sutarimas, formalumo nėra, bet yra tam tikri žodiniai susitarimai, kur atsakomybės sritys numatytos“, – kalbėjo premjeras.

Kalbėdamas apie Mildos Vainiutės atsistatydinimą, S. Skvernelis sakė, jog pokalbio su ja metu priėjo prie bendros išvados, kad „reikia pokyčių, reikia naujo požiūrio, naujų jėgų, naujos komandos, kuri galėtų spręsti įsisenėjusias problemas“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, ministrės trauktis jis neraginęs, sprendimas buvo priimtas jos pačios, atsižvelgus į susiklosčiusią situaciją. S. Skvernelis teigė negalintis turėti „jokių priekaištų dėl jos sąžiningumo, padorumo, darbštumo“.

„Galbūt komunikavimo įgūdžiai buvo kitokie, bet jokių priekaištų nebuvo dėl kokybės teisės aktų. Dėl jos kompetencijos, Vyriausybės posėdžių metu, nesuabejojau nė karto“, – sakė premjeras.

Valdančioji Socialdemokratų darbo frakcija antradienį pranešė siūlysianti savo atstovą į teisingumo ministrus, pasitraukus M. Vainiutei. Galimus kandidatus planuojama aptarti ketvirtadienį frakcijos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukusi teisingumo ministrė M. Vainiutė antradienį po susitikimo su premjeru S. Skverneliu paskelbė atsistatydinanti.

Vyriausybės paskelbtame pranešime cituojamas S. Skvernelis teigė gerbiantis M. Vainiutės sprendimą susiklosčiusioje situacijoje ir esantis dėkingas už darbą ir „pradėtas esmines reformas, kurių ilgus metus iki tol niekas neragino ir nemėgino įgyvendinti“.

Vyriausybės pranešime teigiama, kad ministrė su komanda nuo kadencijos pradžios ėmėsi reikiamų pokyčių, „tačiau dėl ligšiolinio ilgamečio neveiklumo būtini kur kas spartesni rezultatai ir progresas“.

REKLAMA

M. Vainiutės vadovavimo ministerijai klausimas iškeltas, kai Teisingumo ministerijos audito darbuotoja, anksčiau dirbusi Kauno tardymo izoliatoriuje Rasa Kazėnienė per spaudos konferenciją užsiminė, kad viceministras Raimondas Bakšys, girdint ministrei M. Vainiutei, priešinosi jos ir kolegės iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. Ji dėl vykdyto spaudimo taip pat kaltino ir ministerijos kanclerį Arūną Kazlauską.

Šią spaudos konferenciją Vyriausybės vadovo atostogų metu surengė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas. Jis taip pat pareiškė paliksiantis premjero komandą, jei neatsistatydins R. Bakšys.

REKLAMA

Komentuodamas šią situaciją premjeras sakė, kad „Skirmantas pasielgė ne politiškai brandžiai kalbėdamas arba reikšdamas galimus kaltinimus vienam ar kitam politikui“, tačiau patarėja lieka dirbti.

„Tai nėra jo atsakomybės sritis, jis yra ministro pirmininko patarėjas, turi patarti, bet tai žmogus, kuris dega, kurios širdis yra karšta, kartais šalto proto pritrūksta, bet norai, tikslai siekiami nusveria“, – apie patarėją sakė S. Skvernelis.

R. Bakšys atsakydamas į kaltinimus gynėsi tik raginęs sulaukti audito pabaigos, kad teisėsaugos tyrimai netrukdytų procesams, tačiau pirmadienį pareiškė tokiomis aplinkybėmis negalintis dirbti toliau ir pasitraukė iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situaciją Teisingumo ministerijoje pirmadienį įvertinusi prezidentė pareiškė, kad Teisingumo ministrė M. Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

M. Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija, kai dar priklausė valdančiajai koalicijai.

Vyriausybės narius ministro pirmininko teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų