REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
A. Vaitkus ir Ramunė-Barbora (tv3.lt koliažas) (nuotr. facebook.com)

Portalas tv3.lt jau yra rašęs apie skaudžią dvylikametės Ramunės-Barboros iš Vilniaus rajono Rudaminos miestelio istoriją. Mergaitė nuo pat gimimo serga reta genetine odos liga – recesyvine distrofine pūsline epidermolize. Tačiau šiandien Didžiojoje Britanijoje gyvenantis lietuvis Aivaras Vaitkus nusprendė padėti surinkti pinigus, skirtus mergaitės gydymui. 

20

Portalas tv3.lt jau yra rašęs apie skaudžią dvylikametės Ramunės-Barboros iš Vilniaus rajono Rudaminos miestelio istoriją. Mergaitė nuo pat gimimo serga reta genetine odos liga – recesyvine distrofine pūsline epidermolize. Tačiau šiandien Didžiojoje Britanijoje gyvenantis lietuvis Aivaras Vaitkus nusprendė padėti surinkti pinigus, skirtus mergaitės gydymui. 

REKLAMA

Ramunės mama Judita Virbickienė atvira, ši liga jos dukros gyvenimą pavertė tikra kančia ir nors liga neišgydoma – šeima viliasi, kad pasitelkus reikiamus gydymo metodus, skausmas bus sumažintas ir gyvenimas mergaitei taps kokybiškesnis.

Reikalingas brangus gydymas Azerbaidžane

Dar sausio mėnesį tv3.lt portalui Judita pasakojo, kad viena iš naftos sudedamųjų dalių yra labai artima žmogaus kūno molekulei ir kada mirkstama tokioje vonioje, ši molekulė atranda žmogaus pažeidžiamiausią kūno vietą ir padeda ją gydyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiose procedūrose, kurios trunka 21 diena, jau buvome du kartus, tačiau gydymo pradžioje reikalingi trys apsilankymai kas pusę metų. Po pirmojo apsilankymo pagerėjimas matėsi iš karto – atsirandančių naujų žaizdų nebuvo tiek daug ir skausmas mažesnis, po antrojo, kaip patys gydytojai perspėjo, liga vėl kiek paūmėjo, tačiau vis tiek žaizdų užgijimas tapo trumpesnis, o ilgainiui ir elastingesnė oda.

REKLAMA

Dabar su baime laukiame balandžio – trečiojo apsilankymo naftos procedūroms, kadangi kiekvieną kartą prašyti žmonių pagalbos nepaprastai sunku, suprantame, kad visi turi vienokių ar kitokių problemų. Vis dėlto, trečiasis vizitas procedūrai būtinas, norint dar geresnio efekto kovoje su liga, o vėliau toks gydymas rekomenduojamas bent kartą per metus“, – tuomet tv3.lt portalui pasakojo Judita.

Vykstant gydytis ne į Europos Sąjungos valstybes, mūsų valstybė gydymo išlaidų nefinansuoja, o vieno apsilankymo kaina Azerbaidžano sanatorijoje kainuoja 3500 tūkst. Ramunės mama nesulaiko ašarų, nes kiekvieną kartą lieka kliautis tik viltimi, kad geri žmonės padės surinkti reikiamą pinigų sumą dukros gydymui.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie pinigus mums su vyru kaupiasi ašaros. Kalbame, kad tai auksinis vaikas visomis prasmėmis: tiek kad vaikas mums brangus, mes jį labai mylime ir norime visko ko geriausio, tiek brangus, kad visuomet reikia nemažai finansų“, – sakė Judita.

Sukūrė šimto dienų iššūkį

Apie Ramunės istoriją perskaitęs internete, lietuvis Aivaras Vaitkus nutarė prisidėti prie Ramunės-Barboros gydymo. Nors A. Vaitkaus su Ramunės šeima nesieja jokie ryšiai, vyras neliko abejingas šiai skaudžiai istorijai. 

Norėdamas padėti Ramunei kuo greičiau surinkti gydymui reikalingą sumą, A. Vaitkus sugalvojo sukurti 100 dienų iššūkį. Norint sudalyvauti jame, anot iššūkio organizatoriaus, viskas yra ganėtinai paprasta ir lengva. Tereikia užsiregistruoti facebook grupėje, nusiųsti savo nuotraukas ir sumokėti 50 svarų ar eurų mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norint prisidėti prie Ramunės gydymo, yra du variantai. Galima paaukoti tiesiogiai Ramunei ir jos tėvams arba jungtis prie mūsų ir dalyvauti šimto dienų iššūkyje. Iš sumokėtų penkiasdešimt svarų, 25 svarai tenka Ramunei, o likusieji – iššūkio laimėtojui“, - paaiškina A. Vaitkus.

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis lietuvis atvirauja, kad tokia veikla jis užsiima pirmą kartą, todėl stengiasi daryti viską, kaip tik galima geriau. Vyras tikina, kad žmonės prie iššūkio jungiasi dėl įvairių priežasčių. Vieni nori padėti Ramunei, kiti – laimėti pagrindinį prizą.

Tačiau A. Vaitkus nuoširdžiai tikisi, kad galbūt net ir pagrindinis iššūkio prizas galiausiai atiteks mergaitei.

REKLAMA

Ramunės tėtis labai džiaugiasi A. Vaitkaus sugalvotu iššūkiu ir tikisi, kad tokiu būdu pavyks surinkti Ramunės gydymui taip reikalingus pinigus. Jis patikina, kad iššūkio metu surinkti pinigai bus skirti Ramunei.

100 dienų iššūkis prasideda jau kovo 11 – tą dieną.

Liga greitai progresuoja 

Tv3.lt portalas primena, kad dvylikametė Ramunė-Barbora serga reta genetine odos liga – recesyvine distrofine pūsline epidermolize, kuri su metais nevaldomai vis progresuoja.

Dėl šios retos ligos Ramunės kūnas nusėtas pūslėmis, kurios po kiek laiko subliūkšta palikdamos sunkiai gyjančias žaizdas bei randus. Mergaitės mama pasakoja, jog problematiškiausia ir beveik negyjanti kūno vieta – kaklas, taip pat kojos ir rankos, tačiau dėkoja Dievui, kad šis bent pagailėjo dukros veido.

REKLAMA

„Liga metams bėgant progresuoja. Turėjome vilties, kad galbūt situacija pagerės mergaitei paaugus – kada prasidės paauglystė, tačiau, deja, dabartinė padėtis labai liūdina. Kada Ramunė apsirengusi ir po drabužiais nematai pūslių ir žaizdų, atrodo, padėtis ne tokia liūdna, tačiau kaskart einant dukrai maudytis ir matant žaizdomis nusėtą jos kūną, akyse vos sulaikau ašaras. Tokiomis akimirkomis tvarkau žaizdas sukandusi dantis, paguldau dukrą į lovą, o vėliau einu pasislėpusi išsiverkti“, – atvirai kalba Ramunės mama Judita.

Prisijungti prie šimto dienų iššūkio galite čia

Prisidėti prie Ramunės gydymo galite taip pat ir šiuo būdu: 

Gavėjas: Judita Virbickienė

Banko sąskaita / IBAN: SEB LT717044000151610502

Banko SWIFT kodas: CBVILT2X

Mokėjimo paskirtis: parama Ramunėlei.

PAYPAL: [email protected]  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų