REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Seimo pavasario sesijos pradžios belikus kelioms dienoms, prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Seimo valdyba aptarė svarbiausius darbus. Savo kalboje prezidentė akcentavo nacionalinio saugumo ir tvarių reformų svarbą.

Iki Seimo pavasario sesijos pradžios belikus kelioms dienoms, prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Seimo valdyba aptarė svarbiausius darbus. Savo kalboje prezidentė akcentavo nacionalinio saugumo ir tvarių reformų svarbą.

REKLAMA

Pasak prezidentės, didžiausio susitelkimo ateinantį politinį sezoną reikia siekiant ekonomikos stabilumo ir socialinės atskirties mažinimo, skaidrumo ir teisingumo didinimo.

Gavo kritikos dėl reformų

„Koncentravau savo kalbėjimą su valdybą į tris, keturis pagrindinius blokus. Tai mūsų ekonominio stabilumo užtikrinimas ir su tuo susiję klausimai – mokesčių ir pensijų reformos. Antra grupė – skaidrumo ir teisingumo didinimas ir užtikrinimas. Bei saugumo ir gynybos stiprinimas“, - antradienį žurnalistams kalbėjo prezidentė.

Savo kalboje D. Grybauskaitė Seimui pažėrė kritikos dėl neišbaigtų reformų ir nereikalingo kalbėjimo apie reformas, kai jos dar nėra paruoštos.

REKLAMA
REKLAMA

„Atkreipiau valdybos dėmesį į savo poziciją dėl mokesčių ar kitų reformų, kurios kartais miglotos, neparuoštos, pasirodo viešojoje erdvėje kaip atskiri elementai. Tokios reformos, ypač mokesčių reforma, baugina tiek gyventojus, tiek užsienio investuotojus, todėl mano pozicija labai aiški, kad nereikia gadinti to, kas veikti ir kelti lūkesčių, kurių vėliau neįmanoma realizuoti“, - sakė šalies vadovė.

REKLAMA

Prezidentė atkreipė dėmesį ir į planuojamą pensijų sistemos pertvarką. D. Grybauskaitės teigimu, valdančioji dauguma dar nesusitarė tarpusavyje, o jau mėgina diskredituoti ir privatų kaupimą, ir kompromituoti bet kokią pensijų reformą.

„Visos pensijų reformos vykdomos 30-40 metų ir jų tikslas yra užtikrinti ne tik ateities pensininkų, bet ir esamų pensininkų gerovę. Dabar toks vaizdas, kad mėginama supriešinti kartas. Tai čia didžiausia klaida, kokia gali būti padaryta, mėginant siekti pensijų reformos“, - sakė D. Grybauskaitė.

Dėmesį patraukė ir VRK skandalas

Šalies vadovė akcentavo šalies gynybos ir saugumo stiprinimą. Ji neatmeta galimybės, kad reikės grįžti prie politinių partijų susitarimo dėl didesnio finansavimo šalies gynybai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų valstybės saugumo ir gynybos stiprinimas ir užtikrinimas, žinant ir girdint kaimyninės šalies vadovo pasisakymus ir matant, kas vyksta prie mūsų sienų, ir toliau išlieka būtinybė. Manau, čia turbūt vėl verta grįžti prie klausimo dėl politinių partijų susitarimo dėl gynybos finansavimo užtikrinimo“, - kalbėjo prezidentė.

Pasisakydama apie šalies saugumą, D. Grybauskaitė paminėjo ir šiuo metu besitęsiantį skandalą dėl Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkės Lauros Matjošaitytės galimų sąsajų su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija.

„Turime užtikrinti ir mūsų rinkimų sistemos saugumą. Tie skandalai ir diskusijos, kurias girdime, dėl VRK, tai VRK turi išlikti nešališka, skaidri, visi šešėliai turi būti panaikinti ir atsakyti klausimai į neaiškumus“, - pareiškė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlo savo pataisas

Prezidentė Seimo pavasario sesijai yra pateikusi 7 įstatymų leidybos iniciatyvas.

Tarp jų – Darbo kodekso pataisos, jog pagal darbo sutartis viešajame sektoriuje įdarbinamiems asmenims būtų organizuojamos ir viešai skelbiamos atrankos; pataisos, kurios sumažintų antstolių vykdomų skolų išieškojimo išlaidas.

Seimo pavasario sesija prasideda kovo 10 ir baigiasi birželio 30 dieną. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų