REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicija antradienį susitinka su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovės Lauros Matjošaitytės galimybių eiti šias pareigas.

Seimo opozicija antradienį susitinka su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovės Lauros Matjošaitytės galimybių eiti šias pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norisi išklausyti jo argumentus, kai V. Pranckietis sako, kad L. Matjošaitytės atsakymai jį įtikino. Kokie buvo klausimai, kokie atsakymai ir kas jį įtikino, nes labai daug viešumoje skambančių L. Matjošaitytės pasakymų mūsų neįtikina“, – BNS sakė liberalų vadovas Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Pasak jo, opozicija kelia klausimą, ar išryškėjus vidiniams nesutarimams VRK ši komisija bus pajėgi organizuoti 2019-aisiais vyksiančius kelerius rinkimus: savivaldos, prezidento, Europos parlamento.

„Antras dalykas, aš manau, mes išreikšime nerimą dėl 2019 metais vyksiančių rinkimų maratono, plius galimai referendumo. Ar gali šita komisija, kuri jau kalba apie susiskaldymą, klaikią atmosferą, užtikrinti jų sklandžią eigą, ar tikrai Seimo pirmininkas prisiima atsakomybę už galimas komplikacijas 2019 metais“, – pažymėjo E. Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo su Seimo pirmininku dėl VRK vadovės galimybių likti pareigose paprašė keturių Seimo opozicinių frakcijų – konservatorių, liberalų, „tvarkiečių“ ir socialdemokratų – atstovai.

VRK vadovė sulaukė opozicijos kritikos dėl dar praėjusios kadencijos pabaigoje, pernai birželio mėnesį, komisijos darbo grupės parengtos, bet taip iki šiol ir nesvarstytos išvados dėl „valstiečių“.

Komisijos pirmininkei dėl vienasmenių sprendimų priekaištavo ir patys VRK nariai.

Anksčiau susitikęs su VRK vadove L. Matjošaityte, taip pat ir su visa Vyriausiąja rinkimų komisija, V. Pranckietis teigė, kad tiek pirmininkė, tiek komisija turi tęsti darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRK pirmininkė, pirmadienį visai komisijai susitikus su Seimo pirmininku, žadėjo, jog vidiniai nesutarimai komisijoje bus išspręsti.

Skundą dėl galbūt paslėptos politinės reklamos televizijos seriale „Naisių vasara“ VRK gavo dar 2016 metų vasarą. Buvo sudaryta darbo grupė jam tirti. Tyrimą ji baigė jau po Seimo rinkimų pernai birželį. Darbo grupės parengta išvada įkelta į VRK dokumentų valdymo informacinę sistemą, bet viešam komisijos posėdžiui svarstyti taip ir nepateikta.

Minimoje išvadoje nėra nustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų, bet dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu susijusiems renginiams siūloma kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją.

VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su R. Karbauskiu susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti per milijoną eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų