REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako antradienį susitiksiantis su Teisingumo ministerijos Audito skyriaus darbuotojomis ir tuomet vertins teisingumo ministrės Mildos Vainiutės galimybes dirbti toliau.

Premjeras Saulius Skvernelis sako antradienį susitiksiantis su Teisingumo ministerijos Audito skyriaus darbuotojomis ir tuomet vertins teisingumo ministrės Mildos Vainiutės galimybes dirbti toliau.

REKLAMA

„Šiandien su ministre nebuvo kalbos apie jos galimybes dirbti ar nedirbti, turime rytoj darbinį susitikimą, kur turėsime galimybes įvertinti ministrės veiklą, darbus ir perspektyvas“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad M. Vainiutė ėmėsi permainų kalėjimų sistemoje, jas pradėjo spręsti. Taip pat premjeras sakė neturintis informacijos, kad ministerijos vadovybė darė politinį spaudimą darbuotojams dėl kalėjimų sistemos audito, o visos išvados, jo žiniomis, perduotos teisėsaugai.

„Vertinsime su ja susitikę rytoj, ar ji gali dirbti, ar buvo manipuliuojama, ar nebuvo“, – pridūrė premjeras.

S. Skvernelis taip pirmadienį teigė su Kalėjimų departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir policijos vadovais aptaręs „įsisenėjusias problemas“ Kalėjimų departamente ir visoje bausmių vykdymo sistemoje. Jis pabrėžė, kad šios problemos kilo M. Vainiutei dar neperėmus Teisingumo ministerijos vairo. Jis tikisi, kad ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai netrukus atskleis „visą vaizdą, kokią sistemą paveldėjo“ M. Vainiutė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra įsisenėjusios ne šios kadencijos ir ne šios ministrės problemos, kur klestinti sovietinė subkultūra, modifikuota į lietuvišką versiją, leido kelti klausimą – kas įkalinimo įstaigas valdo, ar administracija, ar formali administracija, ar problemos anksčiau buvo sprendžiamos? Ši ministrė problemas pradėjo spręsti. Galime diskutuoti – sėkmingai, ar nesėkmingai, bet iki tol buvo ignoruojama“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Teisingumo ministerijos audito darbuotoja, anksčiau dirbusi Kauno tardymo izoliatoriuje Rasa Kazėnienė per spaudos konferenciją praėjusią savaitę užsiminė, kad viceministras Raimondas Bakšys, girdint ministrei M. Vainiutei, priešinosi jos ir kolegės iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. Viceministras tikino, kad ragino sulaukti audito pabaigos, kad teisėsaugos tyrimai netrukdytų procesams. R. Bakšys kaltinimus kategoriškai atmetė, tačiau pareiškė tokio situacijoje negalintis toliau dirbti ir pirmadienį pasitraukė iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis pabrėžė, kad nors R. Bakšys dirbo pakankamai neilgai, jis vertina viceministro indėlį vykdant permainas ministerijai pavaldžiose įstaigose.

„Tie žingsniai, kurie buvo daromi viceministro – tiek pertvarkant Kalėjimų departamentą, priimant naują statutą, tiek ir darant procesus pačiame departamente, galiu pasakyti, kad tai buvo progresyvūs žingsniai ir tikrai nesieju su korupcinėmis veiklomis“, – teigė premjeras.

Situaciją Teisingumo ministerijoje pirmadienį įvertinusi prezidentė pareiškė, kad Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

„Prezidentė visą laiką naudoja aštrią leksiką, tai jos nuomonė ir ji yra gerbtina“, – taip į prezidentės pasisakymą sureagavo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferenciją apie galimą trukdymą vykdomam Kalėjimų departamento auditui inicijavo už kovą su korupciją atsakingas S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas. Jis buvo pareiškęs, jog iš pareigų trauksis jis pats, jei neatsistatydins R. Bakšys.

Premjeras žadėjo įvertinti ir patarėjo veiksmus „įvertinęs visą informaciją“.

„Vertinu tai kaip didelį norą ir užsidegimą skaidrinti procesus Kalėjimų departamente, kovoti su korupcija. Kita vertus, tai yra absoliučiai netinkamai pasirinktas būdas. Vertinu tai, kaip politinio pasitikėjimo patarėjo patirties neturėjimą. Tikrai ne tokiais būdais, ne spaudos konferencijoje turi būti tokie klausimai sprendžiami“, – sakė S. Skvernelis.

Kartu jis pažymėjo, jog žmonės, kurie „dega norėdami spręsti problemas yra gerokai geresni nei tie, kurie yra abejingi viskam“.

Pats S. Malinauskas viešai pranešė, jog premjero pasitikėjimo neprarado ir lieka dirbti jo komandoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų