REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po dvejų metukų berniuko mirties – skaudi žinia apie šeimą

Paviešino, ką patyrė mirusį broliuką matęs 5-metis

Radviliškio rajone – skaudi tragedija daugiavaikėje šeimoje. Elektra mirtinai nukrėtė dvejų metukų berniuką. Izoliacija suraišiotą dekoratyvinę girliandą mama buvo įžiebusi dėl jaukumo.

Radviliškio rajone – skaudi tragedija daugiavaikėje šeimoje. Elektra mirtinai nukrėtė dvejų metukų berniuką. Izoliacija suraišiotą dekoratyvinę girliandą mama buvo įžiebusi dėl jaukumo.

REKLAMA

Šeima dėl socialinių įgūdžių stokos jau senokai socialinių tarnybų akiratyje – rūpintasi, kad sutuoktiniai vaikus vedžiotų pas gydytojus ir susimokėtų už butą, tačiau niekam nė į galvą nešovė, kad nelaimės tyko kitur.

Mama buvo namie 

Skaudi nelaimė nutiko Pakiršinyje – miestelyje netoli Baisogalos. Žaidžiantį su elektrine girlianda dvejų metukų berniuką mirtinai nutrenkė elektros srovė. Kai visi trys mažučiai šeimos vaikai žaidė kambaryje, kur buvo įjungta girlianda, mama buvo namie - šeimininkavo virtuvėje.

Artėjančios nelaimės ženklų buvo, tačiau moteris juos ignoravo. Dabar tyrėjai remiasi penkerių metų tragedijos liudininko pasakojimu. Jis matė brolio mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Ties lova iš kelių dalių sujungta šventinė girlianda. Matyt, ji buvo sujungta, apvyniota izoliacija, matyt, nelabai tvarkinga. Prieš tai įvyko trumpas jungimas ir buvo dingusi elektra, bet mama sutvarkė, elektrą įjungė, vaikai toliau žaidė ir gal pajudino laidus, gal vienas girliandos galas nukrito ant lovos. Niekas nežino. Vienas broliukas sako, kad mažylis girliandą įsikišo į burnytę", - sakė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė. 

REKLAMA

 

Mažoje bendruomenėje greit sklinda pasakojimai, kaip ir kodėl viskas vyko daugiavaikės šeimos namuose. Štai Baisogalos seniūno pavaduotoja sako, kad mažylių mama, įjungusi suraišiotą girliandą, bandė sukurti jaukesnę aplinką.

„Ji dėl to, kad būtų neryški šviesa kambaryje, vaikams nespigintų, ji buvo palikusi vietoj apšvietimo lempos", - sakė Baisogalos seniūno pavaduotoja Aldona Vaičiurgienė.

Šeima, pasirodo, stokojo socialinių įgūdžių. Vaikai ne visada buvo sužiūrėti, kaip reikia. Ir nors sutuoktiniai negirtavo, šeimą teko ne kartą mokyti buities tvarkymo ir vaikų priežiūros subtilybių, ypač, kai tėvas sėdėdavo kalėjime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimynams šeima nekliuvo. Penkerių su puse, pusketvirtų ir dvejų metukų mažyliai aplinkiniams problemų nekėlė, tai kaimynai nelabai ką apie daugiavaikę ir gali pasakyti.

Suteikiama psichologinė pagalba

Radviliškio rajono vaiko teisės jau buvo spėję atsipūsti, mat įsikišus, šeimoje problemų sumažėjo – vaikai laiku vedžioti pas gydytojus, prirašyti į darželį, 23 metų daugiavaikė moteris ir dešimtmečiu vyresnis sutuoktinis esą ieškojo darbo. Po tragedijos du likę vaikai – pusšeštų berniukas ir metais jaunesnė mergytė kuriam laikui nuo tėvų atskirti.

„Be abejonės vaikai šiuo metu ne su tėvais. Jie yra patyrę stresą ir jiems reikia specialsito pagalbos. –Vaikus atskyrėt specialiai, ar taip išėjo?- Atskyrėm saugodami vaukus ir jų interesus šioje situacijoje nuo neigiamų emocijų ir poveikio‘‘, - sakė Radviliškio raj. Vaiko teisių apsaugos sk. vedėja.

Dabar abiems tėvams suteikiama psichologinė pagalba. Kada jiems bus grąžinti vaikai ir ar grąžinti, vaiko teisės dar nenusprendė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų