REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Miegas 123rf.com

Tiesa, jog tam tikri maisto produktai padeda greičiau užmigti ir pabusti žvalesniems bei tinkamai pailsėjus.

8

Tiesa, jog tam tikri maisto produktai padeda greičiau užmigti ir pabusti žvalesniems bei tinkamai pailsėjus.

REKLAMA

Jei naktį dažnai vartotės nuo šono ant šono, nerandate patogios miego pozos, pats metas į savo mitybą įtraukti daugiau magnio savo sudėtyje turinčius produktus. Būtent ši medžiaga reguliuoja cirkadinius ritmus, nuo kurių priklauso jūsų miego kokybė.

Magnio aptinkama juodajame šokolade, tačiau jei norite sužinoti ilgesnį geresnę miego kokybę užtikrinančių maisto produktų sąrašą, skaitykite toliau.

Aitrių vyšnių sultys

Aitriose vyšniose gausu melatonino, reguliuojančio miego ciklus ir gerinančio jo kokybę, o tai reiškia, jog ir užmigti jums pavyks greičiau. Be to, vartojant bent 2 stiklines šių sulčių per dieną, kaip teigė Luizianos valstijos universiteto mokslininkai, prailginsite savo miego laiką net iki 90 minučių, o tai labai svarbu nemigos kankinamiems žmonėms.

Bananai

Šiame geltoname vaisiuje pilna kalio ir magnio. Šios medžiagos ne tik padeda po sunkios treniruotės atsigauti raumenims, bet ir greičiau panardina į sapnų karalystę. Vienas miego ekspertas atskleidė, jog kasdien geria bananų arbatą, kadangi jų žievėje yra net 3 kartus daugiau magnio, nei pačiame vaisiuje.

REKLAMA
REKLAMA

Avižos

Šiltas dubuo avižų košės tikrai padės lengviau užmigti. Nesmulkinti grūdai, tokie kaip avižos, savo sudėtyje turi labai daug amino rūgšties triptofano, kuris padeda gaminti taip reikalingą ir laimės hormonu vadinamą seratoniną bei melatoniną. Pastarasis atsakingas už kokybišką miegą. Užkandžiaudami avižomis, padėsite atsipalaiduoti ne tik protui ir kūnui, bet ir užtikrinsite reguliarų miego ciklą.

REKLAMA

Lapinės daržovės

Špinatuose, lapiniame kopūste ir kitose lapinėse daržovėse slepiasi mieguistumą sukeliantis magnis, taip pat ir kalcis, kurie skatina melatonino gamybą ir padeda palaikyti normalų cirkadinį ritmą.

Omega-3 rūgščių turinti žuvis

Jei jums sunku užmigti, naktį dažnai nubundate, į savo racioną įtraukite daugiau žuvies, turinčios omega-3 rūgščių, tačiau prieš tai pasidomėkite, kokioje aplinkoje jos buvo augintos. Patariama rinktis natūraliai užaugusias žuvis, nes jos bus sveikiausios.

Ananasas

Ne dažnai ananasas yra giriamas už sveikatai teikiamą naudą, kadangi savo sudėtyje jis turi tikrai nemažai cukraus. Tačiau šis egzotinis vaisius jūsų kraujyje didina melatonino kiekį, kuris, kaip jau išsiaiškinome, padeda ramiai miegoti.

REKLAMA
REKLAMA

Sausi pusryčių dribsniai

Šį maisto produktą dažniausiai valgote ryte, tačiau jis puikiai tinka ir kaip vakaro užkandis. Angliavandeniai padeda triptofanui greičiau pasiekti smegenis. Būtent dėl šios priežasties privalgius daug angliavandenių turinčių produktų norisi nusnausti. Sausus pusryčių dribsnius, sveikus, o ne pasižyminčius itin dideliu cukraus kiekiu, pagardinkite pienu. Pasak Nacionalinio miego fondo, prieš einant miegoti geriausia užkandžiauti baltymais ir angliavandeniais.

Graikiniai riešutai

Šiuose riešutuose gausu triptofano, amino rūgšties, skatinančios serotonino ir melatonino gamybą. Iš tiesų graikiniuose riešutuose aptinkama ir paties melatonino, todėl kraujyje padidėjus šios medžiagos kiekiams, jūs greičiau užmiegate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramunėlių arbata

Tai pats geriausias nemigą gydantis natūralus vaistas. Ramunėlės padidina glicino, chemikalo, atpalaiduojančio nervus ir raumenis, kiekį organizme.

Moliūgų sėklos

Šias sėklas patariama valgyti ne tik tada, kai soduose ir daržuose auga moliūgai. Vienoje stiklinėje moliūgų sėklų yra net 168 mg magnio. Panašų poveikį miego kokybei turi ir saulėgrąžų sėklos bei linų sėmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų