REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų kraštutinių dešiniųjų lyderei Marine Le Pen (Marin Le Pen) ketvirtadienį buvo pateikti kaltinimai dėl socialiniame tinkle „Twitter“ politikės paskelbtų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padarytų žiaurių nusikaltimų nuotraukų, pranešė prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimus M. Le Pen pateikė teisėjas iš Nantero miesto, esančio netoli Paryžiaus.

Lapkritį Prancūzijos Nacionalinė Asamblėja panaikino kraštutinių dešiniųjų lyderės teisinę neliečiamybę.

REKLAMA

2015 metais tviteryje M. Le Pen paskelbė tris nuotraukas, kuriose buvo matomi IS nužudyto JAV žurnalisto Jameso Foley (Džeimso Foulio) palaikai nupjauta galva.

Prie socialiniame tinkle paskelbtų nuotraukų buvo prirašyta „Tai yra „Daesh“ (arabiškas „Islamo valstybės“ pavadinimas). Nuotraukose matomas kruvinas J. Foley kūnas su nukirsta galva, padegtas vyras bei tanko traiškoma auka.

Laisvai samdomas JAV žurnalistas J. Foley buvo pagrobtas Sirijoje 2012 metais. Džihadistai jį nužudė 2014 metų rugpjūtį.

REKLAMA
REKLAMA

Sūnų praradę Johnas ir Diane Foley (Džonas ir Dajana Fouliai) sakė norėję, kad tos nuotraukos būtų pašalintos nedelsiant, ir kaltino politikę, kad ši pasinaudojo „gėdingai necenzūruota“ nuotrauka politinei naudai.

Kiek vėliau Nacionalinio Fronto (FN) lyderė ištrynė to amerikiečio nuotrauką ir tvirtino nežinojusi, kas buvo pavaizduotas toje fotografijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų