REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Grėtos Ronkauskytės nuotr. (nuotr. skaitytojo)

Sinoptikų žinia: kitą savaitę – kardinalios orų permainos

Praėjusią naktį temperatūra vietomis dar buvo nukritusi iki 20 laipsnių šalčio, bet artimiausiu metu tokio speigo nebebus, o kitą savaitę sulauksime ir teigiamos temperatūros, teigia sinoptikai.

20

Praėjusią naktį temperatūra vietomis dar buvo nukritusi iki 20 laipsnių šalčio, bet artimiausiu metu tokio speigo nebebus, o kitą savaitę sulauksime ir teigiamos temperatūros, teigia sinoptikai.

REKLAMA

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnysis sinoptikas Vytautas Sakalauskas BNS sakė, kad ketvirtadienio naktį temperatūra daugiausia siekė 13-18 laipsnių žemiau nulio, šiaurės vakarų Lietuvoje temperatūra nukrito iki 19-20 laipsnių šalčio.

„Artimiausią naktį ir rytoj pasnigs, šaltis dar labiau atlėgs: naktį bus 11-16, rytoj dieną – 4-9 laipsniai šalčio. Šeštadienį, sekmadienį sniego naktimis neturėtų būti, atsiras pragiedrulių, turėtų grįžti šaltesni orai, kai kur naktimis temperatūra sieks link 18-19 laipsnių šalčio, dienos bus su saulute, malonios“, – sakė V. Sakalauskas.

„Pliusinė temperatūra bus nuo pirmadienio, bus šiltesni orai, bet ne visur – savaitės viduryje kiek atšals, bet speigų nebenusimato“, – sakė V. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią naktį Vilniuje ir Kaune medikai nesulaukė iškvietimų dėl sušalusių žmonių. Klaipėdoje į gydymo įstaigas ketvirtadienio naktį atvežti trys sušalę benamiai, rimtesnės medicininės pagalbos jiems neprireikė.

REKLAMA

Kovas pateiks staigmenų

Portalui tv3.lt klimatologas Donatas Valiukas atskleidė, kokie bus orai kovo mėnesį.

Kovo mėnesio vidutinė oro temperatūra numatoma, jog bus iki 3,0 laipsnių žemesnė už normą, kuri Lietuvoje siekia 0,4 °C. Teigiama paros oro temperatūra šį pavasarį įsivyrauti neskubės.

„Kovas turėtų būti net keletu laipsnių vėsesnis, nei įprastai. Normali kovo temperatūra siekia 0,4 laipsnius šilumos. Tai šis kovas numatomas keliais laipsniais, 2 – 3 šaltesnis“, – kalbėjo klimatologas D. Valiukas.

Antroje kovo pusėje šalčio bus mažiau ir pajausime mažytį pavasario dvelksmą.

Pavasaris ateis palengva

Prognozuojama, jog šiais metais perėjimas į pavasarį bus švelnus: numatoma šaltesnė nei įprastai pavasario pirma pusė ir kiek šiltesnė jo pabaiga. Šaltojo sezono reiškiniai (kieti ir mišrūs krituliai, lijundra) bei sniego danga galimi ir visą kovo mėnesį, todėl žiemos taip greit dar negalėsime pamiršti.

„Statistiškai, pavasaris ateina kovo viduryje. Pagal dabartines tendencijas, panašu, kad šiemet keliomis dienomis gali vėluoti ta pavasario pradžia. Žaliasis pavasaris be didesnės temperatūros neateina ir šiemet numatomas lengvas perėjimas į pavasarį, o ne staigus“, – kalbėjo D. Valiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų