REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie iš sirgalių, atvykusių į Pietų Korėją sirgti už rusų olimpiečius neseniai pasibaigusiose Žiemos olimpinėse žaidynėse, už tai gavo atlygį, rašoma „Newsru“.

Kai kurie iš sirgalių, atvykusių į Pietų Korėją sirgti už rusų olimpiečius neseniai pasibaigusiose Žiemos olimpinėse žaidynėse, už tai gavo atlygį, rašoma „Newsru“.

REKLAMA

Portalo „Taiga.info“ duomenimis, už tris savaites žaidynėse tokie „žiūrovai“ gavo 100 tūkst. rublių atlygį (apie 1450 eurų) ir turėjo užtikrinti „teisingą“ elgesį bei „gražų paveikslėlį“ televizijos transliacijų metu. Tokie sirgaliai į olimpines važiavo kaip į darbą – juos atrinko iš jaunimo aktyvistų bei visuomenininkų sąrašo įvairiuose Rusijos regionuose.

Varžybų metu jie turėjo aktyviai palaikyti Rusijos sirgalius, domėtis įvykiais, neužsiimti pašaliniais dalykais, nežiūrėti į telefoną, kad kamera netyčia nenufilmuotų nesusidomėjusio ar kitais darbais užsiėmusio veido.

Tokius apmokamus sirgalius finansavo visuomeninės organizacijos, susijusios su miestų administracijomis. Pavyzdžiui, Sankt Peterburge buvo suformuota 300 žmonių grupė, kurią atrinko iš su sportu susijusių struktūrų. Kiekvienam buvo išduodamas atitinkamos elgesio taisyklės, buvo nupirkti bilietai gerose vietose, kad jų „įkvėpimo pagauti veidai“ būtinai patektų į televizijų kameras.

REKLAMA
REKLAMA

Kremliui tai nėra naujiena

Priverstinis biudžetinių įstaigų darbuotojų nemokamas ar apmokamas dalyvavimas Kremliaus organizuojamuose renginiuose seniai nėra didelė paslaptis. Akcijų dalyviai dažniausiai atstovauja įvairias visuomenines organizacijas, kuriose „centralizuotai“ yra deleguojami į renginius.

REKLAMA

Pavyzdžiui, neseniai paaiškėjo, kad į dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino palaikymo mitingą yra suvaromi biudžetininkai, pensininkai ir studentai. Renginys yra numatytas kovo 3 dieną, o kai kurioms iš išvardintų grupių yra paskirtos iš anksto numatytos vietos „Lužnikų“ tribūnose.

Priešrinkiminei akcijai bus išskirtas nemokamas transportas. Renginyje dalyvaus šou pasaulio atstovai, yra žinoma, kad tikrai turės dalyvauti „Gormost“, „Mosvodokanal“ darbininkai, karo veteranai.

Tokie reikalavimai nėra dokumentuoti, tačiau radijo stoties „Echmo Moskvy“ duomenimis, žodiniai nurodymai buvo perduoti be jokių dviprasmybių.

„Echo“ taip pat tvirtina turintys informacijos, kad į mitingą veš studentus. Keliuose Maskvos universitetuose studentams tą dieną nebus paskaitų ir nemokamai veš į „Lužnikų“ sporto ir pramogų kompleksą. Skelbiama, kad savanorių dalyvauti nėra daug, todėl už atvykimą į koncertą-mitingą kiekvienas gaus po 500 rublių (kiek daugiau nei 7 eurai).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų