REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį namie žais velniškai svarbias Eurolygos rungtynes su „Barcelona“ klubu. Jei kauniečiai laimės, jie atsidurs per slenkstį nuo atkrintamųjų varžybų.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį namie žais velniškai svarbias Eurolygos rungtynes su „Barcelona“ klubu. Jei kauniečiai laimės, jie atsidurs per slenkstį nuo atkrintamųjų varžybų.

REKLAMA

Komandoms reguliariajame sezone liko sužaisti po 7 mačus. Šiuo metu kauniečiai užima 5 vietą, jie iškovojo 14 pergalių, patyrė 9 pralaimėjimus. Tokį pat balansą turi Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Maskvos srities „Chimki“. Visos išvardytos ekipos užima 4-7 vietas.

8-oje pozicijoje esantis Tel Avivo „Maccabi“ sukaupė 12 pergalių, o Vitorijos „Baskonia“ ir Malagos „Unicaja“ klubai, laimėję po 10 kartų, rikiuojasi 9-10 vietose. Po 9 pergales nuskynę Bambergo „Brose“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ į ketvirtfinalį realiai jau nebepretenduoja.

Praėjusį sezoną „Crvena Zvezda“, net iškovojusi 16 pergalių, į atkrintamąsias varžybas nepateko. Taigi ir šįkart „Žalgiriui“ dviejų laimėjimų per likusias septynias dvikovas gali nepakakti. Trys pergalės žalgiriečiams iš esmės garantuotų vietą kitame etape.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, reguliariojo sezono pabaigos tvarkaraštis Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams ne rožėmis klotas. Jiems reikės dar kautis su Stambulo „Fenerbahce“ (namie), „Baskonia“ (svečiuose), Maskvos CSKA (namie), Pirėjo „Olympiacos“ (svečiuose). Tikėtina, kad lengviausias mačas laukia namie su vienu autsaiderių Milano „Armani Olimpia“.

REKLAMA

Galima prognozuoti, kad kauniečiai įveiks Barselonos ir Milano klubus, bet to gali būti per maža. „Žalgiris“ turi neigiamą balansą tarpusavio akistatose su „Chimki“ (abusyk pralaimėjo) ir, ko gero, tokia situacija bus mūšiuose su „Baskonia“, nes Kaune šiai ekipai buvo pralaimėta net 77:97.

Baskų krepšininkams tvarkaraštis pastaruoju metu bus itin patogus. Jie iš paskutinių septynerių rungtynių net penkerias žais savo žiūrovų akivaizdoje – su varžovais, kurie tikrai yra įveikiami („Chimki“, „Žalgiriu“, „Brose“, „Maccabi“, „Anadolu Efes“). Svečiuose „Baskonia“ dar išmėgins jėgas su „Valencia“ bei „Barcelona“. Šias ekipas Vitorijos krepšininkai taip pat yra pajėgūs nuskriausti.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi labai realu, kad „Baskonia“ smarkiai šaus aukštyn. Nors su šiuo klubu koja kojon žengia „Unicaja“, nemanau, kad Joano Plazos auklėtiniai gali prasibrauti į ketvirtfinalį. „Baskonia“ potencialiai stipresnė ekipa.

„Žalgirį“ gali pasivyti ir „Maccabi“. Tiesa, legendiniam Izraelio klubui reguliariojo sezono pabaigoje teks grumtis su nepėsčiais varžovais – CSKA, „Chimki“, „Fenerbahce“, „Panathinaikos“, „Baskonia“. Be to, Tel Avivo krepšininkai žais prieš sudėtimi silpnesnius varžovus – „Valencia“ ir „Anadolu Efes“.

Žvelgiant optimistiškai „Žalgiris“ gali ne tik prasimušti į kitą etapą, bet reguliariajame sezone užimti ir labai aukštą vietą. Vargu ar kauniečiai aplenks CSKA (18 pergalių), „Fenerbahce“ ir „Olympiacos“ (abi – po 16), bet dėl ketvirtosios vietos pakovoti gali. Aišku, jei puikiai sužais pirmojo etapo pabaigą. Ketvirtoji pozicija garantuoja namų aikštės persvarą ketvirtfinalio serijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pirmiausia reikia galvoti apie mūšį su „Barcelona“. Katalonijos ekipa neseniai kiek netikėtai laimėjo Ispanijos Karaliaus taurę, bet praėjusiame Eurolygos ture namie beviltiškai74:101 pralaimėjo principiniam priešininkui Madrido „Real“, kurį įveikė taurės varžybų finale. Nors „Barca“ jau neturi šansų patekti į atkrintamąsias varžybas, galima numanyti, kad griežtojo Svetislavo Pečičiaus kariai į Kauną atvyks kupini sportinio pykčio ir pasiryžimo nuplauti gėdos dėmę. Šeimininkams lengva nebus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų