REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas trečiadienį paliko galioti laisvės apribojimo bausmę už smurtą prieš sutuoktinę nuteistam buvusiam teisėjui Petrui Kontrimui.

Apeliacinis teismas trečiadienį paliko galioti laisvės apribojimo bausmę už smurtą prieš sutuoktinę nuteistam buvusiam teisėjui Petrui Kontrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per laisvės apribojimo bausmės laikotarpį be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos žinios jis negali keisti gyvenamosios vietos.

REKLAMA

Išteisinamojo nuosprendžio prašė ir nukentėjusioji, ir nuteistojo advokatas – dėl apkaltinamojo nuosprendžio jie parašė apeliacinius skundus.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija pakeitė apygardos teismo nuosprendį iš apkaltinamojo nuosprendžio pašalindamas dalį faktinių aplinkybių. Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad kelių aplinkybių nepatvirtina baudžiamojoje byloje surinkti ir ištirti įrodymai.

„Tačiau toks aplinkybių patikslinimas (pašalinimas) nekeičia Petro Kontrimo padarytos nusikalstamos veikos kvalifikavimo kaip smurto artimoje aplinkoje ir nėra pagrindas švelninti jam paskirtą vienerių metų laisvės apribojimo bausmę“, – paskelbė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsiteisėjo ją paskelbus, tačiau dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pernai spalį Panevėžio apygardos teismas buvusį Kretingos rajono apylinkės teismo teisėją pripažino kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje ir skyrė jam bausmę.

Bylos duomenimis, P. Kontrimas 2016 metų lapkričio 26-ąją, apie vidurnaktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo bute per konfliktą tyčia smurtavo prieš savo sutuoktinę ir sukėlė jai fizinį skausmą.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į P. Kontrimo atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikaltimą padarė apsvaigęs nuo alkoholio (2,68 prom.), taip pat į tai, kad jis anksčiau nėra teistas, nebaustas administracine tvarka, šiuo metu dirba. Jo padaryta veika priskiriama prie nesunkių nusikaltimų.

58 metų P. Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirbo nuo 1994 metų. Jį prezidentė iš pareigų atleido pernai sausio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų