REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną 1998-ųjų gegužės vakarą Klaipėdoje buvo pasikėsinta į žinomo verslininko Pauliaus M. (vardas pakeistas – aut. past.) gyvybę. Užpuolikų nesustabdė net tai, kad verslininkas gyvena visiškai netoli prokuratūros pastato.

Vieną 1998-ųjų gegužės vakarą Klaipėdoje buvo pasikėsinta į žinomo verslininko Pauliaus M. (vardas pakeistas – aut. past.) gyvybę. Užpuolikų nesustabdė net tai, kad verslininkas gyvena visiškai netoli prokuratūros pastato.

REKLAMA

Šis išpuolis aprašytas kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose. Pateikiame šio incidento trumpą apžvalgą.

Tykojo prie namų

Tą vakarą maisto produktais prekiaujančios bendrovės komercijos direktorius savuoju „Mercedes“ įvažiavo į kiemą. Buvo jau tamsu, o kiemas, kaip tais laikais įprasta, nebuvo apšviestas.

Paulius M. atsirakino garažą, įvažiavo į jį ir išlipo, ketindamas užrakinti duris. Tuo metu prie jo pripuolė nepažįstamas nedidelio ūgio vyras, vilkėjęs odinę striukę. Rankoje jis turėjo nedidelį pistoletą.

Kaip vėliau ligoninėje pasakojo užpultas verslininkas, jis iškart suprato, kad puolantysis yra žudikas. Jis šovė verslininkui į krūtinę, o šiam pargriuvus, nusitaikė į galvą, bet ginklas net tris kartus užsikirto.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai sužeistas Paulius M. tuo pasinaudojo ir puolė žudiką. Įvyko trumpos grumtynės, po kurių žudikas paspruko, o sunkiai sužeistas verslininkas pasiekė savo butą, kuriame buvo jo vaikai ir uošvienė.

REKLAMA

Jau po kelių minučių įvykio vietoje buvo policija, o sužeistojo toli vežti nereikėjo, mat šalia buvo Raudonojo Kryžiaus ligoninė. Čia sužeistajam buvo atlikta operacija. Mažo kalibro kulka perskrodė dešinį plautį ir įstrigo ties stuburu. Kurį laiką jo būklė buvo sunki, bet stabili.

Įtariamojo paieškos

Pagal negausių liudininkų pasakojimus, pareigūnams pavyko nustatyti, kuria kryptimi spruko žudikas. Tikėta, kad ten jo laukė automobilis. Nustatyta ir iš kokio ginklo buvo šauta.

Kaimynai per daug pasakyti kažko negalėjo, mat kieme buvo tamsu. Jie tik teigė girdėję triukšmą. Kai kas net pagalvojo, kad vagys vėl kėsinasi pavogti verslininkui priklausantį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Bet tuo visi parodymai ir baigėsi. Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai atsidūrė aklavietėje.

Spalvinga aukos asmenybė

Verslininkas Paulius M. savo verslą pradėjo nuo prekybos džinsais vietos turguje. Vėliau jis džinsus dideliais kiekiais veždavo į Rusiją. Netrukus džinsų verslą pakeitė prekyba maisto produktais.

Spiritas taip pat buvo priskiriamas prie maisto produktų, o tranzitas iš Latvijos į Kaliningrado sritį buvo legalus verslas. Bėda tik ta, kad dalis to spirito „nusėsdavo“ Lietuvoje.

Turtingu įvykiais galima pavadinti verslininko gyvenimo laikotarpį nuo 1992 iki 1996-ųjų. Tais metais buvo pavogtas verslininko BMW automobilis. Jis parašė pareiškimą, tačiau automobilį teko išsipirkti pačiam, nesulaukus realios policijos pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau verslininkas su žmona užpultas prie namų, kai grįžo su jau kitu BMW automobiliu. Tada į jų automobilį įlipę užpuolikai privertė transporto priemonę nuvairuoti į atokią vietą. Ten sutuoktiniai buvo pririšti prie medžio, o automobilis pagrobtas. Žmonai pavyko išsilaisvinti ir iškviesti pagalbą. Bet policija nusivylęs Paulius M. tada pareiškimo neberašė.

Juolab, kad ir pats buvo įsivėlęs į konfliktą. Kai susikivirčijo su neuniformuotu pareigūnu ir trenkė jam į veidą. Už šį veiksmą teismas jam skyrė su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

Vėliau sekė viena didžiausių nesėkmių versle. Kai dėl nepatikimų partnerių Rusijoje, jų verslas prarado 1 mln. dolerių. Šie pinigai priklausė ne tik Pauliui M., bet ir kitiems verslo partneriams, kurie, savaime suprantama, griežė dantį dėl prarastų pinigų.

Buvo žinomi ir verslininko ryšiai su tam tikrų nusikalstamų grupuočių atstovais. Tad asmenų, kurie norėtų suvesti sąskaitas su verslininku buvo iš tiesų daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų