REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą nesunkiai nugalėjo Kosovą ir FIBA pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybose išlieka nenugalėta.

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą nesunkiai nugalėjo Kosovą ir FIBA pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybose išlieka nenugalėta.

REKLAMA

Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis buvo ypatingai patenkintas žaidėjų užsidegimu, noru ir atsidavimu, kas leido pasiekti laimėjimus tiek prieš vengrus, tiek prieš Kosovą.

„Didelis ačiū sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė. Kai kurie net iš Vilniaus atvažiavo ir tas palaikymas visiems labai svarbus. Žaidėjams ačiū už profesionalumą. Jie gavę visą informaciją ateina į pirmą treniruotę viską išanalizavę. Padarėme tai, ką privalėjome – tikrai gražiu stiliumi ir gera energija, turėjo žiūrovams patikti“. – spaudos konferencijoje kalbėjo Adomaitis.

Pirmajame kėlinyje 20 taškų surinkęs Eimantas Bendžius sulaukė vyriausiojo trenerio pagyrų.

„Bendžius yra naglas. Fantastiškas žaidėjas ir žmogus. Jeigu jis pajaučia, tai žudys iki galo, ką šiandien parodė. Būtų faina, jeigu keturi ketvirčiai tokie būtų. Jis jaučia pasitikėjimą ir yra geras situacijose gynyboje ir puolime. Jis yra taktiškai brandus žaidėjas bei daro tai, ką mes norime matyti. Vasarą buvusiems žaidėjams yra lengviau. Kitiems šiek tiek daugiau reikia laiko ir yra daugiau informacijos. Jie viską priima noriai bei teisingai.“ – puolėją gynė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Sekantis atrankos varžybų „langas" vyks vasarą ir Lietuvos rinktinei jau galės padėti NBA ir Eurolygos žaidėjai.

„Tegu tik atvažiuoja, vėliau bus malonumas išsirinkti. Dar negalvojame apie tai. Rytoj pradėsime dėlioti iš anksto ir galvoti, nes reikia nusiųsti informaciją klubams." – paklaustas ar nebus sunku išsirinkti dvyliktuką, atsakė rinktinės vairininkas.

REKLAMA

Adomaitis nesidrovėjo ir pajuokauti apie veteraną Kšištofą Lavrinovičių, kuris šįvakar savo vietą aikštėje užleido jaunajam Laurynui Biručiui. Brolis dar anksčiau buvo minėjęs, kad šis „langas" buvo paskutinis kartas, kuomet jis vilkėjo marškinėlius su užrašu „Lietuva“.

„Niekada nesakyk niekada. Kšištofas yra pavyzdys visiems sportininkams. Tai didžiulis patriotas. Jis yra neįtikėtinas žaidėjas ir už aikštės. Reikės įsteigti naują psichologo pareigybę rinktinėje ir ją tikrai užims Kšištofas“, – juokaudamas šnekėjo Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Akistatoje prieš Kosovą Lietuvos rinktinės gretose debiutavo Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis. D.Adomaitis liko patenkintas jų pasirodymu: „Man patinka jų energija ir noras. Jie ima viską, kas jiems yra duodama. Mes privalome jiems duoti minučių, norėtųsi jų duoti ir daugiau. Visgi nepamirškime – tai yra Kosovas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų