REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje mažėja antrą savaitę iš eilės.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje mažėja antrą savaitę iš eilės.

REKLAMA

Aštuntąją šių metų savaitę (2018 m. vasario 19-25 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 123,5 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 77,7 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų aštuntąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje. Šių metų aštuntąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyta 219 asmenų. Iš jų – 27 vaikai iki dvejų metų, 97 vaikai, kuriems 2-17 metų, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos dvi nėščiosios. Trylika asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje.

Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2017-2018 m. gripo sezono metu registruoti devyni mirties nuo gripo atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbia savivaldybės

ULAC medikai primena, kad gripo epidemiją skelbia savivaldybės.

Vertindamos sergamumą kaip epideminį, teritorinės visuomenės sveikatos priežiūros įstaigos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus ir primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atv./10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Šiuo metu gripo epidemija paskelbta 29 savivaldybėse: Kauno, Birštono, Alytaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus miesto savivaldybėse ir Prienų, Raseinių, Kėdainių, Jonavos, Klaipėdos, Ukmergės, Joniškio, Kazlų Rūdos, Šilutės, Ignalinos, Marijampolės, Telšių, Jurbarko, Kauno, Akmenės, Šakių, Vilkaviškio, Mažeikių, Kretingos, Kaišiadorių, Kelmės rajono, Pagėgių savivaldybėse. Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 33 savivaldybės.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų