REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Po A.Užkalnio tirados – K.Juodzevičiūtės kirtis (tv3.lt fotomontažas)

Šeštadienio vakarą žiūrovų dėmesį prie televizijos ekranų prikaustė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis. Dalyviai siekė vieno: didžiosios scenos Lisabonoje. Tiesa, be jaudulio koją atlikėjams kišo ir aštrūs komisijos žodžiai.

56

Šeštadienio vakarą žiūrovų dėmesį prie televizijos ekranų prikaustė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis. Dalyviai siekė vieno: didžiosios scenos Lisabonoje. Tiesa, be jaudulio koją atlikėjams kišo ir aštrūs komisijos žodžiai.

REKLAMA

Vakar dalyvių likimus sprendė ne tik žiūrovai, bet ir nuolat šiame projekte besikeičianti žiuri, kurią sudarė muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, Lietuvos muzikantas, dainininkas ir dainų autorius Tomas Sinickis bei Lietuvos teatro ir operos režisierė, prodiuserė Dalia Ibelhauptaitė.

Aštrią kritiką praėjusią „Eurovizijos“ atrankų laidą žarstė ir Andrius Užkalnis. Jokia paslaptis, kad šis žurnalistas bei knygų autorius garsėja drąsiais pareiškimais, už kuriuos lietuviai jį dievina arba nekenčia.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šio žmogaus vaidmeniu pasipiktino į finalą patekusi Kotryna Juodzevičiūtė, kuri pasidalino atvira žinute apie vakarykštę laidą.

Merginos „That girl“ pasirodymas, anot A. Užkalnio, buvo „nevykęs Beyonce atkartojimas“. Tiesa, ne tik ši replika išprovokavo merginą kalbėti. Anot Kotrynos, šis vyras tiesioginiame eteryje ne kritikavo, o tyčiojosi iš savo visas jėgas atiduodančių atlikėjų.

REKLAMA

K. Juodzevičiūtės įrašas (kalba netaisyta):

Ok. Noriu nepatylėt ir aš. Pirmiausiai, tai labai labai dėkoju kiekvienam balsavusiam ir palaikiusiam „That Girl“. Ačiū sakau jums, savo šeimai, geriausiai komandai, komisijai, LRT darbuotojams. Esat visiškai nerealūs. Labai džiaugiuos, kad muzika pasiekia tiek daug žmonių ir „Eurovizija“ yra vienas žiūrimiausių TV projektų Lietuvoje. Bet...

Vakar visi dalyviai sėdėjome „žaliajame kambaryje“ ir nežinojom verkt čia ar juoktis. Ties savo pasirodymu mes dirbam pusę metų. Aukojam darbus, mokyklas, kitus pasirodymus, sveikatą, laiką ir visą kitą ne dėl savęs, o dėl LIETUVOS. Nes yra gera kovoti už savo tautą, nes akyse kaupias ašaros, kai visa arena šviečia TAVO valstybės vėliavos spalvomis. Tačiau visa ta iliuzija išsisklaido ir jokio noro nebelieka, kai suvoki, kad NACIONALINĖJE TELEVIZIJOJE, kone svarbiausiam tautos muzikos konkurse, šalia ilgamečių profesionalų atsiranda gerb. Andrius Užkalnis.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas būtų ok, natūralu, kad daromas šou, to televizijoje reikia, bet sorry yra skirtumas tarp adekvačios, profesionalios kritikos ir tarp visiško pasityčiojimo iš atlikėjų. Man labai gaila, kad nepaisant to, jog Lietuva yra pirmaujanti Europoje šalis, kaip toleruojanti patyčias, jas toleruoja ne tik vaikai, paaugliai mokyklose, bet suaugę, mano tėvų amžiaus žmonės. Ir tai daro mūsų svarbiausiam TV kanale, negana to, žmonės džiaugiasi, kad „atėjo ir teisingai pasakė“.

Žodžiu, aš labai gerbiu kiekvieną jūsų, kuris vakar stovėjot ant scenos. Žinau, kaip tai sunku, kiek pastangų reikalauja, be to muzika visada laimės. Lietuva ir Andriau Užkalni, su 100-mečiu.

K. Juodzevičiūtės kūrinys „That Girl“:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų