REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Atranka į pasaulio krepšinio čempionatą: Lietuva - Vengrija (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose iškovojo trečią pergalę iš eilės, tačiau penktadienio vakarą D.Adomaičio kariaunai teko gerokai pavargti.

57

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose iškovojo trečią pergalę iš eilės, tačiau penktadienio vakarą D.Adomaičio kariaunai teko gerokai pavargti.

REKLAMA

Visas 40 žaidimo minučių svečiai iš Vengrijios neleido lietuviams ramiai kvėpuoti ir pagirtinai kovojo iki paskutinių mačo akimirkų.

Po rungtynių įvykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis akcentavo gerą Vengrijos komandos susižaidimą. Stategas pabrėžė, jog, skirtingai nei lietuviai, vengrai gali sau leisti į atrankos varžybas susikviesti geriausius savo žaidėjus. Vienintelis „Barcelonos" žaidėjas Adamas Hanga negali padėti Vengrijai.

„Sveikinu komandą. Ačiū už gerą energiją ir darbą pasiruošiant. Viena yra kelios treniruotės, o visai kas kitą yra rungtynės. Vengrai yra gerai susižaidusi rinktinė. Jie mus bausdavo už mažiausias klaidas. Antroje mačo dalyje mūsų bėda buvo per didelis agresyvumas prieš varžovus su kamuoliu. Puolime žaidėme gerai, tačiau gynyboje varžovus nuolat siųsdavome prie baudų metimo linijos. Asmeniškai man palankiau turėti žaidėjus, kurie pasižymi agresyvumu nei tuos, kuriuos reikia versti“, – pasibaigus rungtynėms teigė Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš pagrindinių Lietuvos rinktinės planų šiandien buvo kaip įmanoma geriau pristabdyti priešininkų toliašaudę artileriją. Pirmoje mačo pusėje svečiai pataikė net 7 tolimus metimus, tačiau po ilgosios pertraukos lietuviams pavyko išspręsti šią problemą ir vengrai per likusį laiką įmetė tik du. Treneris pasidžiaugė, jog antroje susitikimo pusėje jo komandos žaidėjai nebeleido taip dažnai vengrams laisviems grasinti krepšį.

REKLAMA

Vėliau kalba pakrypo apie komandos naujokus. Martynas Echodas, Žygimantas Janavičius ir Edgaras Želionis šiandien pirmą kartą atstovavo Lietuvą oficialiose rungtynėse. Kalbėdamas apie jų pasirodymą treneris išliko taktiškas: „Buvome suplanavę, kaip turime žaisti, tačiau ne visada tai pavyko. Nesvarbu, ar naujokai, ar ne, bet visi įnešė savo indėlį. Mes esame rinktinė ir žaidėjus kviečiame ne tik, kad jie mums padėtų pasiruošti rungtynėms. Sportavome ir treniruoklių salėje, taip pat turėjome ir sunkesnių treniruočių. Norisi, kad žaidėjai nepamestų ritmo, kurį jie gauna klubuose. Noriu pagirti žaidėjus už jų darbą ir atsinešimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, netrukus atskirų Adomaičio pagyrų sulaukė šiandien 5 taškus ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Ž.Janavičius.

„Norėjome turėti vieną perimetro žaidėją, kuris gerai gintųsi. Jis tikrai šiandien sužaidė gerai – tiek puolime organizuodavo žaidimą, tiek gerai dirbo gynyboje.“ – pagaliau rinktinėje debiutavusį įžaidėją gyrė D.Adomaitis.

Lietuvos rinktinės vairininkas nepagailėjo gerų žodžių ir 13 taškų šiame mače surinkusiam Mariui Grigoniui, tačiau dar kartą akcentavo, jog yra patenkintas visų komandos žaidėjų bendru darbu, o vėliau sulaukė klausimo dėl sąlyginai mažo Klaipėdos arenos lankomumo šio vakaro rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Spėju, jog Klaipėda yra persisotinusi krepšiniu, nes praėjusį savaitgalį vyko KMT turnyras. Kitas dalykas, oras prastas – gal kažkas pabijojo ir liko namuose. Vienu metu vyksta vyksta dvi įdomios rungtynės – Lietuvos ir Eurolygos. Nei sirgaliams, nei mėgėjams tai nėra gerai." – savo mintimis dalinso strategas.

Jau pirmadienį (vasario 26 d.) Lietuvos rinktinė Klaipėdoje priims svečius iš Kosovo ir mėgins pratęsti pergalių seriją iki keturių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų