REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringos Venckienės internetinėje svetainėje išplatintas jos sūnaus vardu išplatintas viešas kreipimasis.

Neringos Venckienės internetinėje svetainėje išplatintas jos sūnaus vardu išplatintas viešas kreipimasis.

REKLAMA

Publikuojame jo tekstą:

„BRANGŪS LIETUVOS ŽMONĖS,

Visų pirma noriu padėkoti visiems, kuriems dar teberūpi tiesa ir kurie jos tebeieško. Kol yra jos ieškančių, tol yra vilties, kad ji bus išviešinta. Deja, Lietuvos teisėsaugai ir valstybės pareigūnams tiesa nėra paranki, todėl jie siekia mano mamos ekstradicijos remdamiesi melagingais parodymais ir kaltinimais, bei nuslėpdami savo nusikalstamą veiklą.   

Manau, niekas iš Jūsų nenustebs sužinoję, kad Lietuvos valstybė pateikė Amerikai melagingą informaciją dėl Stankūnaitės spardymo, nepateikė vaizdo įrašo apie gegužės 17 dienos įvykius, ir nepateikė informacijos apie tai, kad Stankūnaitei buvo suteiktos sąlygos atvykti ir pasiimti Deimantę, bet Deimantė su ja nėjo. Niekur nepaminėjo ir apie tai kad, kovo 23 dieną Deimantė ir mano seneliai buvo sužaloti kaukėtų valstybės smogikų.   Taigi, melas vis dar akiplėšiškai žengia pirmyn, ir mano mamai reikia Jūsų pagalbos ginant tiesą Amerikos teismuose. Prašau Jūsų palaikymo šioje, kol kas nelygioje kovoje. Ačiū Jums už ištvermę ir nepasidavimą abejingumui. ​ Karolis“, - rašoma svetainėje.

Gali būti sugrąžinta  į Lietuvą

tv3.lt primena, kad ketvirtadienį išplatintas pranešimas, jog ilgai nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusi Neringa Venckienė gali būti sugrąžinta į Lietuvą. Generalinė prokuratūra informavo, kad pagal Lietuvos prokuratūros pateiktą prašymą Jungtinėse Amerikos Valstijose pradėtas įtariamosios N. Venckienės ekstradicijos į Lietuvos Respubliką teisminis procesas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuratūros buvusiai teisėjai šiuo metu taikoma kardomoji priemonė - suėmimas. Pastebėtina, kad nurodomas ekstradicijos procesas vyksta užsienio valstybėje. Dėl šios priežasties Generalinė prokuratūra nėra įgaliota komentuoti užsienio valstybėje vykstančio teisinio proceso turinio.

REKLAMA

„Minėtam asmeniui šiuo metu taikoma kardomoji priemonė - suėmimas“, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Daugiau detalių prokuratūra nepateikia, motyvuodama tuo, kad nėra įgaliota komentuoti užsienio valstybėje vykstančio teisinio proceso turinio.

Seimas N. Venckienės mandatą panaikino 2014 metų birželį.

Jai Lietuvos teisėsauga nori pateikti kaltinimus dėl to, jog ji nevykdė teismo sprendimo perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukrą mergaitės motinai Laimutei Stankunaitei, taip pat dėl trukdymo antstolei, pasipriešinimo policijai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų