REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Santaros klinikų byla: įtariamieji vedami į teismą nuotr. Broniaus Jablonsko

Penktadienį prokurorai sprendžia dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems Santarų klinikų byloje.

9

Penktadienį prokurorai sprendžia dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems Santarų klinikų byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienam įtariamajam teismas skyrė namų areštą. Tokios kardomosios priemonės į buvo prašoma. Vis tik kol kas įtariamojo pavardė yra neatskleidžiama. TV3 šaltinių duomenimis, šis įtariamasis yra Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Informatikos ir plėtros centro darbuotojas.

REKLAMA

tv3.lt tostinės teismas ketvirtadienį skyrė 14-os parų suėmimą kyšininkavimu įtariamam Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Informatikos ir plėtros centro direktoriui Romualdui Kizlaičiui.

„Šiandien teismas vienam įtariamųjų skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 14-ai parų“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

Šiuo metu galimos stambios korupcijos Santaros klinikų byloje yra aštuoni įtariamieji. Tarp jų – nuo pareigų nušalintas ligoninės direktorius, piktnaudžiavimu įtariamas Kęstutis Strupas ir dar trys jos darbuotojai, įskaitant R. Kizlaitį.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl papirkimo pateikti keturiems privačių bendrovių atstovams.

Teisėsauga sako turinti duomenų, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą. Anot pareigūnų, verslininkai ligoninės darbuotojus galbūt papirkinėjo, kad laimėtų viešuosius pirkimus.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai lankėsi Norvegijos kapitalo informacinių technologijų sprendimų grupei „Atea Baltic“ priklausančioje bendrovėje „Atea“ ir Lietuvos kapitalo IT bendrovėje „Fortevento“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų