REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Santaros klinikų dalininkai – Vilniaus universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – po susitikimo nusprendė laikinai nuo pareigų nušalinti Santaros klinikų vadovą Kęstutį Strupą.

Santaros klinikų dalininkai – Vilniaus universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – po susitikimo nusprendė laikinai nuo pareigų nušalinti Santaros klinikų vadovą Kęstutį Strupą.

REKLAMA

Tai portalui tv3.lt pranešė sveikatos apsaugos ministro atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Jau rado laikinąjį vadovą

Jos teigimu, K. Strupas bus nušalinamas pagal Darbo kodekse numatytą maksimalų terminą – 30 kalendorinių dienų.

„Reikiami dokumentai dėl įstaigos vadovo nušalinimo jau paruošti ir su dalininkų sprendimu dėl nušalinimo nuo pareigų nuo vasario 22 d. Prof. K. Strupas jau susipažino bei patvirtino tai parašu“, - tv3.lt informavo ministro atstovė.

Taip pat sutarta, kad prireikus dalininkai kreipsis į teisėsaugos institucijas siūlydami nušalinti šios įstaigos vadovą ikiteisminio tyrimo metu ilgesniam terminui.

REKLAMA
REKLAMA

Vienbalsiai sutarta, kad siekiant išsiaiškinti situaciją gydymo įstaigoje, labai svarbu inicijuoti specialų auditą, kurio tikslas būtų išsiaiškinti, kaip įstaigos vadovas kontroliavo ir užtikrino, kad skaidriai būtų vykdomi viešieji pirkimai Santaros klinikose per 2017 m.

REKLAMA

Taip pat vienbalsiai sutarta glaudžiai bendradarbiauti su teisėsaugos ir kitomis institucijomis, atliekant jų tyrimus, teikti reikiamą informaciją.

„Laikinai vadovauti Santaros klinikoms bus skiriamas Santaros klinikų Vaikų ligoninės direktorius prof. Juozas Raistenskis. Jis vadovautų kol bus rastas ir paskirtas laikinasis vadovas iš šalies, kuris būtų nesusijęs su Santaros klinikomis ir sveikatos sistema“, - teigė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Įtaria stambaus masto kyšininkavimą

Portalas tv3.lt primena, kad teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose. Pareigūnai sulaikė dalį su neteisėta veikla galimai susijusių asmenų, sulaikytas ir klinikų direktorius Kęstutis Strupas.

Kaip įtariama, Santaros klinikų atstovai iš juridinių asmenų reikalavo neteisėto finansinio atlygio dėl laimėtų viešųjų pirkimų, kurių vertė – daugiau nei 2 mln. eurų. Kyšiai buvo maskuojami kaip labdara klinikoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų