REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Donaldo Trumpo dukra paaiškino jo šukuosenos paslaptį (nuotr. SCANPIX)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį emocingame susitikime su praėjusios savaitės šaudynes Floridos mokykloje išgyvenusiais studentais iškėlė idėją apginkluoti mokytojus ir pažadėjo sugriežtinti ginklų savininkų patikrą.

7

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį emocingame susitikime su praėjusios savaitės šaudynes Floridos mokykloje išgyvenusiais studentais iškėlė idėją apginkluoti mokytojus ir pažadėjo sugriežtinti ginklų savininkų patikrą.

REKLAMA

„Noriu jus išklausyti, bet prieš mums pradedant tiesiog pasakysiu, kad būsime labai griežti dėl patikros, ypatingą dėmesį skiriant psichinei sveikatai“, – sakė D. Trumpas, per susitikimą Baltuosiuose rūmuose kreipdamasis į moksleivius iš Marjory Stoneman Douglas vidurinės mokyklos.

Prezidentas taip pat sakė, jog kai kurie mokytojai galėtų būti išmokyti naudotis šaunamuoju ginklu ir tai būtų viena iš šaudynių atgrasymo priemonių.

„Tai, žinoma, būtų taikytina žmonėms, gerai mokantiems, kaip elgtis su ginklu“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai vadinama slaptu šaunamojo ginklo nešiojimu. Mokytojui, turinčiam slaptą šaunamąjį ginklą, būtų rengiami specialūs mokymai. Nebeliktų zonos, kur draudžiama įsinešti šaunamąjį ginklą“, – sakė D. Trumpas.

REKLAMA

„Zona, kur draudžiama įsinešti šaunamąjį ginklą, reiškia, kad užeini ir atakuoji“, – pridūrė jis.

„Įvairių idėjų turime tiek aš, tiek kiti žmonės. Atrinksime svarbiausias idėjas ir pasistengsime jas įgyvendinti. Daugiau nebeaušinsime burnų, per ilgai užsitęsė tos kalbos“, – ryžtingai kalbėjo D. Trumpas.

Nori išvengti panašių nelaimių

Julia Cordover buvo viena moksleivių, raginusių D. Trumpą užtikrinti, kad „daugiau nė vienam žmogui šiame pasaulyje nereikės iškęsti“ panašios tragedijos.

„Man pasisekė, nes aš grįžau namo iš mokyklos, priešingai nei kai kurie mano klasiokai. Labai baugu, kai supranti, kad daug žmonių nebeturi šios galimybės būti čia“, – kreipdamasi į prezidentą sakė J. Cordover, kuriai sunkiai sekėsi tramdyti ašaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvoju, kad reikia daug nuveikti ir... Esu tikra, kad imsitės teisingų veiksmų“, – pridūrė ji.

Samuelis Zeifas, netekęs artimo draugo, kai Nikolas Cruzas praėjusį trečiadienį per šaudynes Parklando M. Stoneman Douglas mokykloje nužudė 17 žmonių, sakė, jog labai svarbu „būti tvirtiems ir atstovauti tiems, kurie nebegali kalbėti“.

„Nebeleiskime tam daugiau nutikti. Prašau“, – sakė jis, kreipdamasis į prezidentą.

„Nesuprantu. Kitą dieną (po šaudynių) man suėjo 18-a. Atsibudęs sužinojau, kad mano geriausio draugo nebėra. Nesuprantu, kodėl po viso to vis dar galiu užeiti į parduotuvę ir įsigyti karo ginklą“, – emocingai kalbėjo vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Andrew Pollackas, per šaudynes netekęs 18-merės dukters Meadow, sakė D. Trumpui, jog yra pernelyg paprasta tokiems žmonėms, kaip N. Cruzas, įsigyti ginklų.

„Esu čia, nes mano dukra nebegali kalbėti. Praėjusią savaitę ji buvo nužudyta. Ją atėmė iš mūsų. Trečiame aukšte į ją buvo paleisti devyni šūviai“, – sakė jis.

„Mes, kaip valstybė, nuvylėme savo vaikus. Tai neturėjo nutikti“, – kalbėjo jis.

„Atėjus į oro uostą, negali patekti į lėktuvą turėdamas su savimi butelį vandens. Tačiau leidžiame tokiems galvijams patekti į mokyklą. Tai neteisinga. Mes turime susitelkti kaip šalis ir imtis to, kas svarbu – saugoti savo vaikus mokyklose. Tai dabar yra svarbiausia“, – sakė A. Pollackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų