REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako, kad Vyriausybės planuose esanti Viešojo saugumo akademija galėtų pradėti veiklą jau 2019-aisiais dabar Mykolo Romerio universitetui (MRU) priklausančiose patalpose Vilniuje.

 

Antradienį ministras vyksta įvertinti patalpų Valakampiuose būklės bei to, kiek reikėtų investicijų siekiant jas pritaikyti planuojamai įstaigai.

Šiuo metu patalpose glaudžiasi Europos humanitarinis universitetas (EHU), tačiau jis turėtų baigti persikelti į patalpas Vilniaus senamiestyje.

„Žiūrime, kiek reikėtų lėšų patalpas pritaikyti Viešojo saugumo akademijai, vežamės ir ekspertus – norime žinoti tą poreikį ir pateikti Vyriausybei. Preziumuoju, kad patalpos bus geros ir jau nuo 2019-ųjų pradedame mokyti studentus“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Vyriausybė, anot ministro, planuoja, kad akademijos, rengiančios statutinius pareigūnus nuo profesinio parengimo iki bakalauro ar net magistro studijų, pagrindu taptų MRU Viešojo saugumo fakultetas, šiuo metu veikiantis Kaune. Akademijos steigėjais be MRU taptų Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo ministerijos. Savo ruožtu MRU ketinama sujungti su Vilniaus Gedimino technikos universitetu, tam dar turi pritarti Seimo.

REKLAMA
REKLAMA

Į steigiamą akademiją būtų integruojamos vidaus tarnybos pareigūnų profesinio mokymo įstaigos ir padaliniai (trys mokyklos, trys mokymo centrai ir vienas mokymo poskyris), Muitinės mokymo centras bei Kalėjimų departamento mokymo centras.

Planuojama, kad Viešojo saugumo akademijoje iš viso galėtų studijuoti apie 1200 studentų, o neformaliame mokyme nuolat dalyvautų apie 500 klausytojų. Akademijos steigimui dar turi pritarti Vyriausybė ir Seimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų