REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mhm“ - taip pavadinta nauja grupės „jautì“ daina, kurią kartu su muzikiniu klipu šiandien paleidžia į interneto platybes ir kviečia į kovo mėnesio pradžioje vyksiantį koncertą Vilniuje.

„Mhm“ - taip pavadinta nauja grupės „jautì“ daina, kurią kartu su muzikiniu klipu šiandien paleidžia į interneto platybes ir kviečia į kovo mėnesio pradžioje vyksiantį koncertą Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė šeštadienį turėjusi išankstinę klipo premjerą tik artimiausiems žmonėms ir norėdami skleisti savo muziką plačiau, šiandien dalinasi su visais savo klausytojais. Vaizdo klipas „Mhm“ – lyg istorija, vedanti į tai, kas yra tikroji grupė „jautì“, grojanti meninį / matematinį roką. Jame netrūksta spontaniškumo, improvizacijos ir impulsyvios nuotaikos. Bežiūrint klipą atrodo, jog kartu su keturiais draugais lakstai po miestą, nešinas idėjų, kurioms ryžtumeisi tikrai ne kiekvieną dieną. Prie klipo dirbo nedidelė komanda, todėl visos tiek komandinės, tiek individualios idėjos, susidėliojo lyg puzlė į vieną bendrą paveikslą, kuriame atsispindi stiprus komandinis ryšys.

REKLAMA

„Garsas „mhm” yra universali reakcija į ironiškai nesuderintą mūsų kasdienybę, su kuria susiduria jaunas, kartais perdėtai susirūpinęs žmogus“ - sako grupės nariai.

Vaikinų ketvertas, pasivadinęs „jautì“, – vaikystės draugai, gerokai išaugę muzikuojančių naujokų kelnes, šiandien su klausytoju bendraujantys atvirai ir betarpiškai. Tačiau jie ne svajokliai romantikai – apžvalgininkai šiuos vaikinus vadina pirmąją math (lt. matematinio) roko grupe šalyje. „jautì“ grupės darbų sąrašas iš tiesų nemažas. Susibūrę prieš du metus, gyvos muzikos klubo „Tamsta“ organizuojamame jaunų grupių konkurse „Garažas“ 2016 metais laimėjo II vietą, grojo kartu su „BA.“, „Garbanotas Bosistas“. Praeitą pavasarį pristatę savo pirmąjį vaizdo klipą dainai “Lonely hope”, daugeliai tapo atpažįstami su kūriniu „Akys“, siekiančiu jau virš 100 tūkstančių peržiūrų „Youtube“ platformoje. Balandžio mėnesį „Kultūros baras Kablys“, apšildė danų grupę „Blue foundation” jos pačios pasirinkimu. Pavasarį išleido savo pirmąjį mini albumą „Gap Year“ ir jį pristatė keturiuose Lietuvos miestuose. „jautì“ sudalyvavę įvairiuose muzikos festivaliuose – „Granatos LIVE“, „Galapagai“, „Laisvės piknikas“ „Saulėtosios naktys“, ir „Playground“ festivalyje Latvijoje - subūrė tikrai nemažą gerbėjų armiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų