REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Buvęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis iš pareigų buvo atleistas neteisėtai ir turės būti grąžintas atgal į darbą, nutarė teismas. Be to, Kelių direkcija D. Zabulioniui turės sumokėti beveik 30 tūkst. eurų kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Apeliacinis skundas patenkintas, panaikintas Kelių direkcijos direktoriaus įsakymas dėl atleidimo iš darbo, nurodyta grąžinti pareiškėją (D. Zabulionį – BNS) į pareigas ir priteisti vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš darbo iki teismo sprendimo įsiteisėjimo“, – BNS sakė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė.

REKLAMA

Teismas priteisė D. Zabulioniui sumokėti 29,5 tūkst. eurų vidutinio darbo užmokesčio nuo jo atleidimo iki teismo sprendimo, taip pat po 127,65 euro už kiekvieną priverstinės pravaikštos darbo dieną iki teismo sprendimo įvykdymo datos – kol jis nebus grąžintas į buvusias pareigas.

„Daug vilčių dėjome į tai, kad bylą nagrinėjo ne vienas teisėjas, o išplėstinė teisėjų kolegija. Tikėjomės, kad kolegija įsigilins į tai, kad byla buvo šališka, kad tarnybinio išvados, kurios ir tapo dingstimi atleisti D. Zabulionį iš tarnybos, nebuvo paremtos faktais“, – BNS sakė D. Zabulionio advokatas, advokatų kontoros „ConsulTax“ vadovaujantis partneris Albertas Kručkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis teismo kolegijos sprendimas užkirto kelią precedentui ir, teisės požiūriu, neleistinai paskatai ateityje neatlikus tyrimo, neturint faktų, susidoroti su kiekvienu neįtikusiu tarnautoju“, – pridūrė advokatas.

D. Zabulionis iš Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo pareigų atleistas pernai kovo pradžioje. Šias pareigas jis ėjo nuo 2016 metų kovo.

Teisėsauga įtaria, kad iki tol Lietuvos standartizacijos departamentui vadovavęs D. Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje buvo paskirtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų