REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviems tarptautinius reikalavimus atitinkantiems stadionams Kaune gresia „Žalgirio“ aikštės likimas – jie gali išnykti iš miesto žemėlapio, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 4 metus verslininkai privatizavę kanalizacijos šulinius ir tvorą, juosiančią Dainavos mikrorajone esantį regbio stadioną, teismui sugebėjo įrodyti, kad šie objektai yra turtas, apie kurį galima formuoti žemės sklypą.

REKLAMA

„Įstatymas lyg ir sako, kad verslininkų prašymas parengti šios teritorijos detalųjį planą yra teisėtas. Tačiau svarbiausia čia yra miesto savivaldybės pozicija, tai ji turi nuspręsti, ar miestiečiams reikalingas šis sporto objektas“– „Lietuvos žinioms“ teigė Kauno miesto vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas“ prezidentas Vytautas Vasilenka.

Jei Kauno taryba pasiduos verslininkų spaudimui, toks pat likimas laukia ir Vilijampolėje esančio universalaus futbolo stadiono, kuris yra išnuomotas 50 metų, tačiau dabar žemę norima išpirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiminę „Žalgirio“ stadiono likimą, kai jo vietoje iškilo prekybos centras „Molas“, Kauno apskrities vadovai dar kartą domėjosi, ar verta tenkinti verslininkų prašymus.

Savivaldybės pareigūnai teigė manantys, jog svarbu išlaikyti visus laikinojoje sostinėje esančius stadionus, kad jie būtų naudingi visuomenei. Teisiškai argumentuotą atsakymą jie pažadėjo parengti raštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų