REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Dalia Grybauskaitė aplankė olimpiečius (nuotr. Giedriaus Vaitkevičiaus)

Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė vieši Pietų Korėjoje. Lietuvos Respublikos prezidentė stadione stebėjo olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, o kitos dienos ryte atkeliavo į olimpinį kaimelį – pasimatyti su šalies atletais.

33

Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė vieši Pietų Korėjoje. Lietuvos Respublikos prezidentė stadione stebėjo olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, o kitos dienos ryte atkeliavo į olimpinį kaimelį – pasimatyti su šalies atletais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl prezidentes nukėlė treniruotes

Valstybės vadovę olimpiniame kaimelyje pasitiko visi Pjongčange esantys Lietuvos sportininkai, išskyrus keturis biatlonininkus. Jie Pietų Korėjoje gyvena mūsų šalies laiku. Kai vyko D. Grybauskaitės vizitas, Lietuvoje buvo trečia valanda nakties.

REKLAMA

„Niekada gyvai neteko matyti jokio prezidento. Man bus didelė garbė. Labai to laukiu. Todėl nesu treniruotėje. Ji turėjo prasidėti prieš porą valandų, bet nukėliau. Treniruosiuosi po susitikimo su prezidente“ – tv3.lt sakė kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas, nuo devynerių gyvenantis Šveicarijoje.

D. Grybauskaitę olimpinė delegacija pasitiko plojimais ir šūksniais „Lietuva! Lietuva!“.

Įteikė dovaną olimpinei čempionei

Prezidentė į kaimelį atvyko ne tuščiomis. Ji sportininkams atvežė saldainių, medaus, juodos duonos.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra ir dar kai kas, ką žadėjau. Tačiau nesakysiu, nes po to dar nepraleis po muitinę“, – juokėsi prezidentė.

Jos Ekscelencija įteikė ir asmeninę dovaną – olimpinei čempionei, vienai delegacijos vadovių Vidai Vencienei.

„Tikime, kad esate tas žmogus, kuris įkvėps dabartinius sportininkus. Nesvarbu, medaliai bus ar ne. Svarbiausia, kad keltumėte vėliavą, neštumėte ją širdyje ir ant savęs, kad parodytumėte, jog Lietuva yra rimta šalis, kuri švenčia savo jubiliejų“, – atletams linkėjo prezidentė.

D. Grybauskaitė penktadienį dalyvavo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

„Ar matėte, kaip jums mojau?“ – klausdama sportininkų, juokėsi prezidentė.

Griežtai sukritikavo rusus

„Šalta. Toks pirmasis įspūdis, – kalbėdama su žurnalistais, šypsojosi D. Grybauskaitė. – Tačiau svarbiausia, kad tai visiškai netrukdo džiaugtis olimpiada, šalimi ir mūsų sportininkais. Jiems šaltis nebaisus, jie pripratę prie visko, ištvermingi ir labai tikimės, kad gražiai pasirodys olimpiadoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė vaikystėje pati išbandė slidinėjimą.

„Sekėsi gerai, bet technika ir įranga buvo visiškai kitokios. Šliuoži ir pameti slidę, turi kas penkias minutes užsidėti“, – juokėsi Jos Ekscelencija.

D. Grybauskaitė kaip mėgstamas žiemos sporto šakas išskyrė ir biatloną, kalnų slidinėjimą.

„Mums ši olimpiada ypatinga. Po savaitės švęsime Vasario 16-ąją. Lietuvos vėliavos buvimas čia reiškia ir pasaulinę šventę – mūsų sportininkai gali dalyvauti tokiose žaidynėse, kurios reiškią taiką bei draugystę tarp visų pasaulio žmonių“, – kalbėjo šalies vadovė.

Ji aštriai sukritikavo dopingo skandalų krečiamą Rusiją: „Pagaliau olimpinis sportas pradėjo valytis, griežtai reaguoti. Manau, sportas turi būti švarus, o olimpinės žaidynės – taikos ir švaros varžybos. Tam jos buvo sukurtos, o ne apgaudinti vieni kitus. Labai geras pavyzdys ir precedentas paliesti tokią valstybę, kuri dopingo skandalą kūrė praktiškai nuo pat viršaus. Didelis žingsnis į priekį, skaidrinant sportą ir užtikrinant jo švarumą bei kokybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų