REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bręsta konfliktas: D.Adomaitis nepagailėjo kritikos D.Motiejūnui

Paaiškino sprendimą dėl E.Mockevičiaus

Dainius Adomaitis šiandien spaudos konferencijoje paskelbė Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtį artėjančioms FIBA atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms su Vengrija ir Kosovu.

Dainius Adomaitis šiandien spaudos konferencijoje paskelbė Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtį artėjančioms FIBA atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms su Vengrija ir Kosovu.

REKLAMA

Trenerio sprendimu jau artimiausiu metu progą debiutuoti oficialiose rungtynėse vilkint Lietuvos aprangą turės net 3 žaidėjai – Edgaras Želionis, Martynas Echodas ir Žygimantas Janavičius.

Tiesa, daugiausia dėmesio sulaukė Donato Motiejūno situacija. D.Adomaitis atvirai suabejojo puolėjo noru atstovauti rinktinę.

„Manau, visiems, kurie rungtyniauja buvo išsiųsti kvietimai, pirmiausiai – klubams. Į kvietimus atsakoma. Šįkart buvo, kad kai kurie neatsakė, iš Motiejūno klubo nebuvo atsakymo. Man svarbu kad žaidėjai norėtų atvažiuotų ir nereiktų jų įkalbinėti atvažiuoti, – paklaustas apie Motiejūną, atsakė Adomaitis. – Taip trumpai pakomentuosiu ir nesivelkime daugiau į tai.

Daugiausia abejojo dėl M.Echodo ir E.Mockevičiaus

Šią savaitę paskelbtame rinktinės kandidatų sąraše buvo ir Vilniaus „Lietuvos ryte" žaidžiančio Egidijaus Mockevičiaus pavardė, tačiau galutiniame variante jam vietos neatsirado.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis buvo paskutinė pavardė, kuri buvo svarstyme. Su treneriais svarstėme, ką rinktis. Egidijus ilgai nežaidęs, „grįžta, reikia kartais ir treniruočių, ir individualių, ir fizinio rengimo. Jo atveju, jis grįžo greitai iškart į rungtynių ritmą. Pradžioje jis nuteikė gerai, bet vėliau jo kreivė ėjo žemyn. Šis langas Egidijui pasitarnaus kaip žaidėjui, kad įgytų formą, kurią turi įgyti ir kils į viršų." – pasirinkimo motyvus aiškino D.Adomaitis.

REKLAMA

D.Adomaitis pasidžiaugė rinktinės naujoko Martyno Echodo forma, tačiau prasitarė, kad visi norėdami gauti minučių aikštelėje privalės įrodyti savo vertę darbais.

„Dėl jo sprendimas priimtas paskutinę akimirką. Jauni žaidėjai kaip Arnoldas Kulboka gaus šansus. Viskas priklauso nuo treniruočių. Kaip jie atrodys, kokį žaidimą demonstruos... Už dyką niekas nieko neduos. Echodas žaidžia gerai, solidžiai ir bus įdomu jį išbandyti."

Liko patenkintas NBA klubų požiūriu

Lyginant su praėjusiu atrankos langu Šarūną Vasiliauską keičia Žygimantas Janavičius, kuriam tai bus proga pirmą kartą atstovauti Lietuvą ne draugiškose, o oficialiose rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjosi pamėginti Janavičių. Stebime jo žaidimą, kaip rungtyniauja, klube jam sekasi neblogai. Mūsų varžovais bus Vengrijos rinktinė, taigi nusprendėme, kad labiau reikia gynybinio tipo įžaidėjo."

Lietuvos rinktinės strategas neseniai viešėje JAV, kur aplankė D.Sabonio ir J.Valančiūno klubus. D.Adomaitis liko patenkintas šių klubų požiūriu dėl lietuvių galimybių padėti rinktinei.

„Klubai džiaugiasi, kai jų krepšininkai žaidžia rinktinėse. Gerai, kad bendrauta tiesiai ir faktas, kad organizacijos nežinojo naujos FIBA sistemos apie naujus langus. Taip pat ir to, kad ir rungtynės vyks ir birželį. Nuostabą sukėlė. Bet tai palengvins susidaryti planus – ką jie nori pateikti individualiai krepšininkams ir mūsų planus. Greitu laiku susiderinsime."

Abu šio FIBA lango susitikimus lietuviai žais Klaipėdoje – vasario 23-iąją su Vengrija, o po trijų dienų – prieš Kosovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų