REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Makaronų lizdeliai (Nuotr. Širšių lizdas)

Makaronai – ganėtinai dažnas pietų ar vakarienės patiekalas. Tačiau jų paruošimų ir pateikimų būdų yra tikrai ne vienas. Išbandykite šių originalių makaronų lizdelių receptą, kuriuo kartu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai. 

4

Makaronai – ganėtinai dažnas pietų ar vakarienės patiekalas. Tačiau jų paruošimų ir pateikimų būdų yra tikrai ne vienas. Išbandykite šių originalių makaronų lizdelių receptą, kuriuo kartu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai. 

REKLAMA

Reikės:

Įdarui – 300g maltos mėsos, 1 smulkinto svogūno, 3 skiltelių česnako, prieskonių, 1 šaukšto pomidorų padažo, 1 šaukšto garstyčių. 

Padažui – 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto miltų, 1 šaukšto garstyčių, sultinio, 200ml grietinėlės, druskos ir pipirų, tarkuoto mėgstamo sūrio.

Gaminimas:

1. Maltą mėsą, skirtą įdarui, sumaišome su likusiais įdaro produktais, 

2. Imame po šaukštą pasiruošto faršo, formuojame kukuliuką ir dedame ant lizdelio. Galima būtų lizdelį pasūdyti, bet nebūtina. 

REKLAMA
REKLAMA

3. Keptuvėje svieste pakepiname svogūną, kol suminkštėja. Beriame smulkintą česnaką ir po pusės minutės suberiame miltus, pakepiname apie 1 minutę. 

REKLAMA

4. Dedame į keptuvę garstyčias, grietinėlę, sultinio kubelį, jei jį naudojame ir viską išmaišome. 

5. Į keptuvę vieną šalia kito, tik nesugrūdant, sudedame paruoštus lizdelius, apibarstome viršų tarkuotu sūriu ir pripilame verdančio vandens, arba sultinio iki pat lizdelių viršaus. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 – 20 minučių.

Jeigu norite gaminti ne keptuvėje, galima lizdelius kepti ir orkaitėje. Tuomet lizdelius kepti reiktų iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių.

Trukmė tiesiogiai priklauso nuo lizdelių kiekio, indo dydžio. Kai užverda visas padažas, dar troškiname apie 10 minučių. 

6. Išsitroškinusį patiekalą dar palaikome 10 minučių, kad padažas įsigertų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų